torsdag 26 april 2007

Träningsläger!

Hej hopp!
Just nu befinner sig Per och jag i Karlstad! Kom hit för tre timmar sedan, möttes upp av Per på löfbergs lila och han guidade oss till hotellet. I morgon blir det koppning i Löfbergs labb som övning inför kommande koppnings VM:et... Ska ligga i hårt i morgon och har nu lindat in tungan i bomull för att den ska prestera så bra de bara går i morgon :)
Bilder kommer, inte på tungan, om vi får ta?!?!

tisdag 24 april 2007

Buffé italiano






Denna gången till Nespresso som skulle hålla utbildning för personal på Duka Home. Mycket trevligt att få äran leverera maten!
Hoppas att det smakade!

måndag 23 april 2007

Vi öppnar ett till cafe!!

Ett tillägg, vi flyttar inte da matteo i victoriapassagen, vi öppnar ett till men i denna lokal kommer vi även ha ett microrosteri, uppfrächning av victoriapassagen kommer ske under detta år vi har redan börjat jobba på det o mer kommer ske.

matts

onsdag 18 april 2007

Da Matteo öppnar café o rosteri

Äntligen har vi hittat vår lokal! Den ligger på hörnet Magasingatan/Vallgatan. Vi kommer ha en rostavdelning och en cafédel med en underbar gård i söderläge. Jonas Fenström som ni sett snurra runt bakom disken i Victoriapassagen några år får som Manager uppdraget att dra igång denna nysatsning.

I Caféet kommer vi ha vårt Da Matteo sortiment som ni känner igen men vi kommer utveckla såväl drycken som maten i denna nysatsning, vad kommer jag berätta för er lite senare!

I rosteriet o butiken kommer Per Nordby husera och där kommer vi att fortsätta ha koppningar, kaffeskolor o du som kund kommer att kunna specialdesigna ditt eget färskrostade kaffe! Vi kommer även att servera specialkaffen i denna avdelning i en La Marzocco samt i det nya bryggaren Clover, kolla in på http://cloverequipment.com

Denna bryggare har blivit internationellt uppmärksammad och prisbelönad Av SCAA som mest innovativa produkt 2006. Clover brygger kopp för kopp och smakerna kommer fram på ett mycket spektakulärt sätt.

Vi kommer fortlöpande informera om projektet på vår blogg!

Känns kul att vi kan ta specialkaffet o cafékulturen till nya dimensioner, häng med oss in i framtiden!

Matts

torsdag 12 april 2007

vad är väl ett glas mjölk?


Det var inte mindre än nio ivriga koppare som ville visa sig bättre än Lina i att känna smakdifferenser i olika vätskor. Alla gjorde bra ifrån sig även om det tvistades lite i grupperna om vad som var vad. Det var inte så konstigt, för jag hade satt dom att skilja bland annat vanlig mellanmjölk mot ekologisk mellanmjölk, sötad sojadryck mot osötad sojadryck samt standardmjölk mot baristamjölk... Dessutom möttes olika mineralvatten mot varandra, inte så lätt alla gånger, men kul!

tisdag 10 april 2007

Få kursdatum kvar innan sommarlovet!

Vår kaffeskola tar sommarlov juni-augusti men vi har några kursdatum kvar innan dess:

Kaffekurs 1-espresso
23/4
7/4

Kaffekurs 2-mjölk/latte art
16/4
21/5

Passa på att boka en plats när du köper din kaffe nästa gång, eller ring oss på 031-7742881!

bilder från Barista Cup

En irrande laptop med alla våra bilder är orsaken till att det dröjt så länge innan vi har kunnat visa vad vi såg på Barista Cup i mars. Men här kommer äntligen ett litet urval!


Mjölk eller vatten?

I och med att Lina ska representera Sverige i koppnings VM i April ska vi sätta igång med träningen på allvar. Vi gör det genom att koppa. Men man måste inte ha kaffe i koppningsglaset, så vi utvecklar smaklökarnas känslighet genom att koppa vatten. Eller ska vi ta mjölk? Vi får se. Triangelkoppning blir det i alla fall, på torsdag klockan 18.00. Alla som vill utmana vår mästarinna är varmt välkomna!

da Matteo goes da Aldo

Jag hade den stora lyckan att spendera påsken i skåne, och passade på att ta en tur till skanör för att hälsa på da Aldo. Vilket ställe! Jag kom dit mitt i långfredagsruset och träffade Aldo, Annika och såklart Jonas (!) bland allt folk.
Snyggt, stökigt och stämningsfullt ställe, värt en avstickare om man har chansen! Tack Aldo för glass och rundtur!



torsdag 5 april 2007

Koppning på Chalmers

I veckan som gick höll jag en koppning för 20 kaffeintresserade studenter på Chalmers. Det var en väldigt givande koppning, det brukar koppningar vara, men det var något som var annorlunda den här gången. Vanligtvis brukar koppningarna vara på caféet, på hemmaplan, och koppningsdeltagarna brukar antingen vara verksamma i branschen, eller i alla fall hängivna kaffedrickare som delar ungefär samma tankar kring kaffe som jag.
På Chalmers mötte jag en annan värld. Det är kanske inte så konstigt, för många människor dricker kaffe, men specialkaffevärlden är liten... Deltagarna på koppningen var intresserade av kaffe och hade givetvis kunskap kring ämnet, men specialkaffe var någonting nytt för dom. För mig blev det som att gå in i en annan värld. Saker som jag jobbar med varje dag och tar som självklart, som till exempel spårbart kaffe och single estate, var nyheter för mina åhörare. Så jag vill påstå att vi lärde oss något allihop. De gick därifrån med insikten att kaffe kan smaka bär, och jag gick därifrån med insikten att min värld är liten. Men med tanke på intresset, så finns det stor chans för den att bli större!
Jag tackar Programkommittén på Chalmers för det fina initiativet och hoppas på fler gånger!

onsdag 4 april 2007

da Matteo goes Skåne

Delar av vårt barista team skall ner till da Aldo i Skanör på ett gästspel. Jag (Jonas) tar med mig mina gangsters och skall se vad vi kan lära oss av Aldo och Annika på långfredagen. Vi skall försöka hinna med ett besök på The Lounge i Falkenberg också. Det kommer en rapport efter resan om dessa eminenta hak.
För er som skall vara kvar i Göteborg så har vi öppet på Långfredagen, Påskafton och
Annandag påsk. Enda dagen vi har stängt är alltså Påskdagen.


Trevlig helg önskar vi på da Matteo.