måndag 31 maj 2010

Sommar

Nu är sommaren här och så även i kaffepåsen. Vad passar då bättre än två olika kaffe från Etiopien. En natrual från Chelba i området yirgacheffe och ett tvättat från Kebado Dera i sidamo. Jag har helt enkelt blandat dessa två och då får man ett kaffe som är sött, blommigt, saftigt, och fylligt. Helt enkelt som sommaren skall vara. Som om detta inte var nog så kan du även köpa hem 500g för endast 150 pix denna veckan. Så passa på, sommaren är kort har jag hört.

Addis Abeba

Jag tog ett stopp i Addis Abeba pa vag mot Rwanda for att traffa Haileslassie som exporterar ett av sommarens nyheter i vart sortiment. Haileslassies ar en skon snubbe och hans goda kaffe kommer fran regionen Kibado Dara i Sidamo. Vi fick leveransen i fredags och jag han rosta lite och har med mig hit. Grymt att se kaffet tillbaka i sitt ursprung.
Etiopien ar det ursprungsland som konsumerar mest kaffe. Det finns en stor cafekultur har och det gar att fa gott kaffe pa var och varannan sylta. Vilket kanske inte ar sa konstigt, dom har ju tillgang till ravaran.

fredag 28 maj 2010

Rwanda

Imorgon åker jag till Rwanda på en kafferesa. Jag ska besöka några potentiella kaffe-kompanjoner och se mig om i landet. Jag kommer blogga om resan både här och här.

torsdag 27 maj 2010

Kvällens gig...

...koncentrerade sig kring rosten. Tack för gott häng!




Go Live!

Varför inte ta in WBC i ditt café eller din butik?

Södra Larmgatansdag 29 maj 2010!

Kom och vårfesta lite med oss....



"VÅRFEST!
Södra Larmgatan och i Victoriapassagen
Lördagen den 29 maj
10.00-17.00
(da Matteo öppet från kl 09)

Ta med dina gamla kläder och skänk till de
behövande i Ukraina och få fina rabatter hos
butikerna. Inlämningsplats finner du vid Biopalatset.
I samarbete med Human Bridge.

Dansuppvisning kl 12.00, 14.00 och 15.00

Möt dina änglar från IFK kl 11.30, 13.00 och 15.30

Hoppborg, DJ och Livemusik
Butiker fyllda med vårens utbud

Välkomna till en dag med massa
jippon och fina erbjudanden!

Butikerna som är med och anordna är Granit, Kanold, Victoria, Lush, Dazzling, Tiger of Sweden, Mandel, Whyred, Bokia, Hollywood, Krabat, Gudrun Sjödén, Salong Noblesse, Furetti, Nature, Johanssons, Mums, The Masai, b´chic, Tummelisa, Kök etc, Dunderdon och da Matteo."
Kom och fynda i butikerna, ta en kopp, ät en surdegsmacka, njut av staden...

onsdag 26 maj 2010

Sista veckan med VÅR




Våren är slut för i år. Om du gillar VÅR får du passa på, nästa vecka börjar vi med SOMMAR.

fredag 21 maj 2010

Åtgång!!

Ny ryker bröden innan dom är bakade, så vill ni vara säkra boka dagen innan på
031-130515 eller maila patrik@damatteo.se

torsdag 20 maj 2010

För dom som inte läste det

Finns det nu på nätet, vi blev både glada o tacksamma inför det att vårt bröd blev utvalt det bästa i Göteborg tillsammans med Alvar o Ivar i ett riktigt seriöst test i GP häromdagen.

Öppettider mån-lör 10-18(16)
Vill du boka vår"galet goda" populära Levain maila bagarn på: patrik@damatteo.se, eller ring 031-130515

tisdag 18 maj 2010

Kvällsöppet!

Hej hopp!
Tillsammans med några butiker på Magasinsgatan och Vallgatan håller da Matteo på Vallgatan kvällsöppet nu på torsdag!! Bland andra kommer Miss ragtime, Emma&malena, Sneaky Steve och dojjor, Acne, POP Boutique, Prickigkatt hålla öppet till 21.00 ! Da Matteo har öppet och hoppas på att få sällskap av dig den kvällen! Kommer du och fikar får du dessutom ett rabattkort som ger dig 20% rabatt inne på vårt nystartade bageri! (Gäller vid köp av bröd. Alltså ej maskiner eller utrustning.) Bra deal tycker vi! Hopppas att vi ses!?

måndag 17 maj 2010

da Matteo presenterara: en liten film om en stor rost

Vår nya rost har anlänt. en Loring SmartRoaster, ganska unik i sitt slag. Fem gånger så stor som vår gamla rost. Lite mer industri, lite mer kontroll, lite mer känsla. Lika mycket kärlek. Rosten är installerad, provkörd och godkänd. Så här såg det ut när den kom:


Äkta kaffe from STAVFEL PRODUKTION on Vimeo.

fredag 14 maj 2010

drick kaffe från da Matteo på WBC i London


WORLD BARISTA CHAMPIONSHIP
LONDON 23/06/10 - 25/06/10



Ska du hänga i london i sommar? Det ska vi med. da Matteo är med och sponsrar brygg-baren på WBC i London, så om du har vägarna förbi kan du få dig en kopp du känner igen.

Dagens finalist i baren




Eskil, senast sedd på bc-finalen och som till vardags står i J&Ns konceptbutik på söder häller kaffe i bageriet.

Location:Magasinsgatan,,Sverige

torsdag 13 maj 2010

Dagens finalist i baren

Idag står bc-finalisten Oskar i baren i passagen. I vanliga fall hittar ni Oskar på drop Coffee i Stockholm.







tisdag 11 maj 2010

måndag 10 maj 2010

smart roast

Sitter på Skype med Mark Loring som sitter i England och en tekniker på LoringSmartRoast som sitter i Kalifornien som programmerar om rosten på Magasinstagan 17A samtidigt som han pratar med oss. Jag är kanske ganska lättimpad av tekniken, men snacka om smart roast.

Presentkort på da Matteo Panetteria

Extra extra, köp rabatterat bröd!

fredag 7 maj 2010

Clover Mania!



Numera står båda våra Clover bredvid varandra i Victoriapassagen. Vilken känsla.

Det är inte ofta jag använder mig av detta uttryck, men... Fett nice.

torsdag 6 maj 2010

Pappaledig, eller?


Att vara pappaledig från jobbet betyder oftast att man bara är pappa och inte ledig. Telefonen ringer mest hela tiden. Så man tager det man haver och skriver på när någon vill ha kaffe. I detta fallet näsdukar.
Ja jag vet att det bara är att inte svara, men jag är ju inte sån.....

tisdag 4 maj 2010

Teambuilding da Matteo














För första gången i vår 7 åriga da Matteo historia har vi nåden av att få ha teamträning i vårt företag, det är jag glad över det behövs.

måndag 3 maj 2010

Veckans singel - Blackburn Estate

Vi har äntligen fått hem årets skörd från Blackburn Estate i Tanzania. Kaffet åker upp på hyllan idag. Hade du varit prenumerant hade du fått hem kaffet automatiskt imorn, alla andra får hämta sin egen påse.

På Blackburn lever det mesta som Tintin träffade när han var i Afrika; elefanter, bufflar, lejon och babianer. Det verkar vara bra häng helt enkelt.

Kaffet har en ren och frisk smak med lite toner av jasmin, fläder och kanel. Kaffet passar utmärkt att brygga hur än du önskar. Det gör sig lika bra i din nyköpta syphon-bryggare som din gamla melitta eller pressanna, och det blir en oväntat bra espresso, trotts sin lätta kropp.

Vi firar att vi har nytt gott kaffe i huset med att lägga ut det som veckans kaffe. Halvkilot går i vanlig ordning för 150kr, från och med nästa vecka går samma mängd 230kr och kommer göra det tills det tar slut.