tag:blogger.com,1999:blog-1108871137400172837.post8887102945992274915..comments2023-11-03T14:32:18.935+01:00Comments on da Matteo bloggen: KaffeMattshttp://www.blogger.com/profile/12589563062108370311noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-1108871137400172837.post-42369580064486103102011-06-14T15:37:50.754+02:002011-06-14T15:37:50.754+02:00Att påstå att kaffe alltid ska vara ljusrostat är ...Att påstå att kaffe alltid ska vara ljusrostat är lika fel som att den alltid ska vara mörkrostat. Det finns absolut kaffe som gör sig bättre runt 2a crack än vid första. Fazenda Floresta (från Brasilien, inte Colombia), t.ex. Eller en Raja Batak Lingtong. <br /><br />Ett överdrivet fokus på att kaffet till varje pris måste rostas ljust kan också tolkas som att man inte kännar sin råvara tillräckligt bra.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1108871137400172837.post-41686262562336486052011-06-01T00:39:55.899+02:002011-06-01T00:39:55.899+02:00Ett mörkrostat kaffe tar fram nyanser på samma sät...Ett mörkrostat kaffe tar fram nyanser på samma sätt som ett bröd som bränts i brödrosten...jesperhttps://www.blogger.com/profile/03661324045373781224noreply@blogger.com