Många baristor runt omkring i världen tränar för fullt nu, tävlingar pågår, en del var klara redan i augusti förra året. Många funderat över formatet, reglerna tolkningar o hur man skall kunna strecha o hitta luckorna, sincity skriver lite om detta. Sittande i Rules o WCE board har jag rätt bra inblick i processerna. Varje WBC händer ngt som rules inte täcker in o det är väl självklart, inte ens vår lagbok täcker allt som pågår i samhället.
Att hitta gränserna o luckorna kräver erfarenhet o rådgivning o rules and reg borde vara kvällslektyren i månader annars kan man falla på eget grepp.
Signaturdrinken âr i WBC det som ofta skiljer " agnarna från vetet" därför nödvändig, där blir tolkniningarna spännande o där sätts baristan smakkunskaper/ råvarukunskaper på sin spets, utan drinken blir tävlingen tråkig. Men den kanske kommer öppna upp ytterligare, vi får se. I nuläget vill vi se " synergi with coffee" o bara där finns massor att göra o jag lovar i BC i år kommer dom flesta inte klara detta ännu, så förändringar visst, men i rätt tid, för baristor i hela världen måste ha en chans att hänga med.
Lycka till i BC/ WBC
onsdag 16 februari 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar