Vi är stolta över att få presentera ett kaffe från kooperativet Buremera som ligger på bergsluttningarna i sydöstra Rwanda. Detta året vann de 21:a platsen med 84,5 poäng i den prestigefyllda tävlingen Rwanda Cup of Excellence 2010.
Arabicatyp: Bourbon
Växthöjd: 1800 möh
Skörd: Juni
Processmetod: Tvättat
Rostning: Kaffet är rostat i en Loring Smartroast som tar fram en ren smak och som är snäll mot miljön
Smakprofil: Balanserad syra och sötma med choklad och mandel i eftersmaken
Bryggtips: Presskanna, El-brygg, Aeropress, Chemex
I måndags bar jag in en favorit igen i rosteriet, och det är kaffet från vår käre vän Edwin Martinez som äger gården Finca Vista Hermosa i Guatemala. Vi har köpt detta kaffe av Edwin ända sedan starten av vårt rosteri för ca fyra år sedan. Så det känns lite extra att få rosta detta fantastiska kaffe även i år.
Årets skörd är en micro lot från gården som kallas El Eden, alltså Edens Lustgård. Detta sätter ju ganska höga förväntningar på kaffet och jag garanterar att det motsvarar förväntningarna. Ett renare och mer krispigt kaffe får man leta efter.
Arabicatyp: Bourbon
Växthöjd: 1650 möh
Processmetod: Tvättat
Rostning: Kaffet är rostat i en Loring Smartroast som tar fram en ren smak och som är snäll mot miljön
Smakprofil: Krämig, mjölkchoklad, apelsin, nöt, mandel
Bryggtips: Passar alla bryggmetoder
1 kommentar:
Längtar till lata sommardagar med oändliga mängder kaffe att konsumera.
Skicka en kommentar