För att vinna
Vara från ursprung
Använda mer av bäret
Använda andra bryggmetoder
Plockat kaffet själv?
Varit på farmen kaffet kommer ifrån
Ha stenkoll på arter, underarter processmetoder etc
Våga pröva reglerna
Varit på WBC tidigare
Ha internationell erfarenhet o kontakter
Ha god ekonomi
Ha tid
Ta in internationella konsulter
Ha scennärvaro
Ha hospitality bakgrund
Jobba på ett rosteri
Mer att fylla på, men behöver vi allt ovan, som ni vet hade dom top sex baristorna många av ovan nämda förutsättningar
onsdag 8 juni 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
3 kommentarer:
Jsg tror inte alls att den listan gäller. Det är bara i år som det stämmer. Visst är det bra att veta var kaffet kommer ifrån men inte nödvändigt att komma från ursprung. Det Alejandro gjorde var att presentera kaffet från sitt perspektiv. För honom var det rätt att plocka kaffet själv. För en Svensk skulle det vara krystat.
Jag funderar på varför vi försöker vara som alla andra. Det som vi har i Sverige med vår fikakultur är precis lika häftigt som ursprung. Man måste vara stolt över det som man har.
Det är faktiskt så att i hela IKEA-koncernen har infört fikaraster i varuhusen, bara för att det är något unikt och svenskt.
Jag tror väl fortfarande att vi ligger tvåa i världen i antal liter kaffe per invånare. Vem vågar gå ut i WBC och vara en riktig svensk? Troligen vinner man på att vara unik i WBC. Det blir man aldrig om man kopierar ett tidigare koncept.
Bra ni har fattat
Skicka en kommentar