lördag 4 juni 2011

WBC Utvecklingen

Har ju varit med några år i detta sammanhang o det känns rätt ok att kunna titta på Baristorna lite mer ordenligt för en gångs skull.
Åren som gått sedan WBC i Monte Carlo 2000 där jag dömde första gången har det minst sagt hänt en del

Här följer tre utvecklingsperioder som jag ser det under tiden med WBC, åren kan överlappa naturligtvis o det finns undantag men detta är den generella tendensen

2000-04, Presentations baristan, hade hospitality erfarenhet, han så klassisk ut med fluga o jobbade proffsigt, domarna letade efter hantverkaren (Cafe Europa Köpenhamn, Martin, Fritz, )
2004-2007 Den tekniska baristan, här dök perfektionisten upp, teknisk fulländat o mycket domarfokus på teknik (klaus,Tim,Hoffman )
2007-2010(11) Specialkaffebaristan är här på fokus är på smak, tekniken sitter och är mindre viktat, Domarna letar efter smaker o kaffekunskap samt engemang(Steven, Hoffman igen)

Vad händer sen?

Kan det vara så att vi får ihop det, att nästa genarations vinnare är hospitality baristor med hög produktkännedom o teknisk fulländning?

I så fall speglar det väl branchens behov, o jag snackar cafébranchen

Inga kommentarer: