da Matteo är café, rosteri o bageri. På denna blogg vill vi spegla allt vi håller på med. Vi vill berätta vår historia när det gäller kaffe, rostning, cafédrift, musikkvällar, bröd, bryggtekniker, tävlingar, baristans roll eller allmänt filosoferande runt vårt arbete. Välkomna!
tisdag 31 maj 2011
Götlaborg
Där köper man billig mat, käkar översaltatde räääkor, billig bira, dricker helst billig latte enligt GP och på cafeerna dricker man robustastinn espresso. Stan backar in i framtiden
I Stockhålm äter vi surdegsbröd (utan smak), Dumplings (degiga & svenniga) och dricker gärna finöl (till överpriser) och knuffas i tunnelbanan. Vi lever i en hypebubbla.
Men i Göteborg är vi ju arbetare och inga finansvalpar. Det skall vara billigt och kärvt. Skämt åsido. Är det inte så att Göteborg helt enkelt är för litet? Det finns för få naturliga platser för ett café som satsar på specialkaffe. Jämför med Stockholm där det är ganska svårt att hitta specialkaffe centralt i stan. Man får leta sig några hållplatser bort från Centralen för att hitta en större ansamling av bra ställen. I Göteborg finns inte den möljligheten. Det blir helt enkelt för dyrt att öppna ett litet cafe där det finns tillräckligt med människor att servera. Utan fler kafeägare och ställen som brinner för specialkaffe. Hur skall då nivån höjas?
Personligen så försöker jag omvända en person åt gången, med det tar tid...
det gäller inte bara specialkaffet där finns väl kampen över hela landet, det gäller hela kvalitets/pris tänket som har fokus på billgt i denna stad, naturligtvis rännilar av annat men ta en promenad på Vasagatan o man får inte lust att gå in någonstans, förutom Vasa Alle som är en gourmetkrog. Allt annat är skräp, eller Linnegatan, hur kul är det alla säljer samma sak i princip o det är så trött
I norrköping är allt mer eller mindre som vanligt... kebabpizza och billig öl, även om den generella kaffenivån ute har höjts så är det fortfarande bara ett ställe i stan som sticker ut...
10 kommentarer:
I Stockhålm äter vi surdegsbröd (utan smak), Dumplings (degiga & svenniga) och dricker gärna finöl (till överpriser) och knuffas i tunnelbanan. Vi lever i en hypebubbla.
Till Göteborg har inte surdeg kommit här åts hönökaka, wokad mat kom just hit o skall de va fint så kanske göteborgaren drar till med en hämtpizza
Grabbar grabbar.... då har ni inte varit i Eskilstuna...
Hönekaka är ju gott :) Jo, jag kan tänka mig att det är svårt att ligga i framkanten om resten av stan helst lever i gårdagen.
Ingen blir profet under sin egen tid...
Flingsaltet Matts, har det kommit än?
japp flingsaltet här men inte det naturliga utan smaksatt, fint som snus
Men i Göteborg är vi ju arbetare och inga finansvalpar. Det skall vara billigt och kärvt.
Skämt åsido.
Är det inte så att Göteborg helt enkelt är för litet? Det finns för få naturliga platser för ett café som satsar på specialkaffe. Jämför med Stockholm där det är ganska svårt att hitta specialkaffe centralt i stan. Man får leta sig några hållplatser bort från Centralen för att hitta en större ansamling av bra ställen. I Göteborg finns inte den möljligheten. Det blir helt enkelt för dyrt att öppna ett litet cafe där det finns tillräckligt med människor att servera. Utan fler kafeägare och ställen som brinner för specialkaffe. Hur skall då nivån höjas?
Personligen så försöker jag omvända en person åt gången, med det tar tid...
det gäller inte bara specialkaffet där finns väl kampen över hela landet, det gäller hela kvalitets/pris tänket som har fokus på billgt i denna stad, naturligtvis rännilar av annat men ta en promenad på Vasagatan o man får inte lust att gå in någonstans, förutom Vasa Alle som är en gourmetkrog. Allt annat är skräp, eller Linnegatan, hur kul är det alla säljer samma sak i princip o det är så trött
I norrköping är allt mer eller mindre som vanligt... kebabpizza och billig öl, även om den generella kaffenivån ute har höjts så är det fortfarande bara ett ställe i stan som sticker ut...
Skicka en kommentar