fredag 30 november 2007
DECEMBER
Imorgon börjar december, men redan idag släpps vår nya blandning med samma namn. Mild men aromatisk, söt och syrlig, smakar länge. Den innehåller lite Afrika och lite Amerika och kan bryggas lika gärna som espresso som brygg. Värmer i vintermörkret och bör drickas till en pepparkaka. Obegränsad tillgång under begränsad tid. Smygstart idag fram till sista december.
torsdag 29 november 2007
America
På måndag ger vi oss av västerut, jag Magnus Adamsson och David Haudaard på en specialkafferesa. Vi skall besöka, Seattle o snacka med några av pionjärerna inom Specialkaffe, besöka Clover samt Diedrichfabriken. Sen tar vi en sväng till Portland och möter upp Barista magazin och tar en kaffesväng där med. Vi avslutar med microbryggerier med hjälp av Torkels bror Kåre som forskar i molikilärgenetikdelningshybryd i kemiskaprocesser i hjärnan????????? eller nåt, vi skall kolla in om man kan döda hjärnsceller med hjälp a öl efter kaffet.
Tjena
Me, Magnus Adamsson and David Haugaard are leaving for a coffee trip on monday. We are heading for Seattle for a coffee crawl to meet with and talk to some of the pioneers in speciality coffee. We are going to Clover and then fly over to Diedrich in Idaho. We head back to the coast to go down to Portland and meet up with Barista Magazine and another coffee crawl. Torkels brother Kåre, who is doing some research in moleculargenetichybridbiforcation...ich, will then guide us through the world of micro breweries and we will try to establish how to best kill brain cells by drinking beer after coffee.
Tjena
Me, Magnus Adamsson and David Haugaard are leaving for a coffee trip on monday. We are heading for Seattle for a coffee crawl to meet with and talk to some of the pioneers in speciality coffee. We are going to Clover and then fly over to Diedrich in Idaho. We head back to the coast to go down to Portland and meet up with Barista Magazine and another coffee crawl. Torkels brother Kåre, who is doing some research in moleculargenetichybridbiforcation...ich, will then guide us through the world of micro breweries and we will try to establish how to best kill brain cells by drinking beer after coffee.
onsdag 28 november 2007
kaffe in da hus.
Nu har vi massa nytt kaffe i huset. Jag har en bourbon från massa smågårdar i Colombia som kallar sig la Esperanza. Jag har en till bourbon från Rwanda. Dessa två finns att köpa på kaffemaskinen i Göteborg och Stockholm. Där finns även vår espressoblandning. Kaffet från Gethumbwini är fortfarande på topp, en otroligt söt och bärig kopp kaffe. Geishan från Esmeralda i Panama finns nyrostad. En kvart kaffe ligger mellan 75 och 94 kronor. Förutom Esmeralda förstås. Förutom allt detta goda så är dessutom flera nya blandningar på gång. Härliga tider!
tisdag 27 november 2007
vad är väl en koppning från Afrika?
blommor, citron, grapefrukt, bergamott, lite nöt, grönsaker, mogen plommon, svartvinbär, höst, jord, citrus, honung, äng, kål, jasmine.
torsdag 22 november 2007
indiens pärla
Jag har en pärlböna från Indien. Den kommer från gården Bibi och några av de omgivande gårdarna. Den är finfin. Säljer bäst i lösviktshyllan. Kanske populärast bland mokabryggarna, men härligt fyllig som brygg eller i en presskanna. Krämig, dovt bärig och inte alls så syrlig. Kaffe kan vara fint utan syra... Det finns en underliggande rökighet som smyger fram mellan sipparna. En riktig pärla. Dagens Clover.
måndag 19 november 2007
Höghöjdsträning
söndag 18 november 2007
GP om kaffekulturen
Idag skriver Göteborgs Posten om da Matteo och vår vision om kvalitetskaffe, men även om kaffekedjornas framtidssatsningar.
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)