fredag 19 september 2008

Sthlm vs Gbg

Varit i Sthlm några dagar o det man slås av nu så har det uppstått en "coffeecomunity" skör o spretig men ändå. Då med specialkaffe i fokus. kul. Massa sköna typer som driver på. Men vad händer i Götet, den stad där espresson stadfästes, nästan, en stad med cafe och kaffetraditioner. Ja visst finns det baristor som är fena på italienska kaffekulturen, men dom är ointresserada av att gräva vidare. Dom serverar kultur likt arbetarna på MC donalds säljer USA, dom lokala rosterierna skruvar ned sig i diverse volymprojekt föga intresserada av att diskutera kvalité o framtid. Om man gör ngt så hotas man av stämmning... De kedjor som finns kör sitt race, fairtrade o latte o massor. ok men var är framtiden hallåååååå!!! Finns det ngn där ute!!!!!????

4 kommentarer:

DC sa...

Vi är här Matts. En bit bort från Götet men försöker skrika så högt att det skall höras förbi Kållered och över Ikea huset in till centrum...

Fortsätt med det ni gör!!

Anonym sa...

Härligt Matts!
Vi behöver fler röster som tar det här på allvar. Det går på tok för långsamt i Sverige....
/Filip

Anonym sa...

Hej,jag var hos er för ett par dagar sedan, mktt kaffe!!!. Jag tyckte att pär var såååå himla söt!!! Jag skulle hemskt gärna vilja träfffa honom igen.är han singel?!?!? Hur gör jag det?! Åh, vad jag längtar!

johan sa...

Vi håller med här uppe och är glada att det blev Stockholm och inte Göteborg som det va tal om i början. :)

Hetast på tapeten just nu är misty valley för 250 spänn som är superhajpat på många av stockholmsbarerna. Och slutkonsumenten betalar gladeligen 25 spänn för en soltorkad espresso.

Det är bara att tugga på, tugga på, tugga på, tugga på.

Det kommer Matts. Patience.