måndag 19 mars 2007

Träning i Stockholm

Tidigt på lördag morgon åkte jag tillsammans med Mattias och Jonas till Stockholm och spenderade två dagar på Sthlm Coffee Academy för att träna inför Barista Cup som går av stapeln nästa helg! Träningen gav resultat och vi tackar Matts och Magnus för möjligheten att stå i en så fin lokal. Miljöombytet från källaren på da Matteo var välbehövligt... Med mindre än en vecka kvar kan vi konstatera att Mattias är i högform och ser fram emot en spännande tävling!

lördag 17 mars 2007

Vår lördag!

Idag fick vi en indikation om att våren är på väg! Ett helt annat tempo när solen skiner! Så himla roligt! Vi hittade rester från ett paket med färska jordgubbar brevid en uppdrucken cappuccino alldeless nyss och det värmde faktiskt till i hjärtat!
Tack alla för en härligt lördag!

fredag 16 mars 2007

Kurs -Brand Design Centre

Igår hade vi nöjet att ha 8 st nyfikna Brand designare hos oss på kurs. Efter en snabb teoretisk genomgång var alla ivriga att få lite tips bakom maskinen. Tror att vi redde ut en hel del kring extrahering och skummnig! Vissa av oss drog till och med på sista kaffen till med ett klockrent löv på cappuccinon! Imponerande!
Vi på da Matteo tackar för en trevlig kväll och rekommenderar alla som vill uppleva nått riktigt häftigt i design väg, besöka Brand Design Centre.

torsdag 15 mars 2007

Koppningstävling

da Matteo utlyser en koppningstävling som går av stapeln torsdagen den 22 mars klockan 18.00. Tävlingen görs i form av triangelkoppning dvs. den tävlande ska identifiera den udda/avvikande koppen av tre. Fina priser och god underhållning utlovas, men medverkandeantalet är begränsat till 5 stycken, så den som vill vara med bör skicka ett mail till per@damatteo.se så snart som möjligt!

måndag 12 mars 2007

Konnässörer är vi allihopa!

Vilken kväll! Vår kaffekurs 3 - konnässör har just gått av stapeln. Med personalen inräknad var vi över 20 stycken som trängdes kring koppar och kaffe. Efter en inledande berättelse från Jonas resa till El Salvador började vi smaka av kaffet. Jonas lärdom från sin resa vad att det krävs mycket jobb för att få ett kaffe med hög kvalité, och det fick vi verkligen lära oss med våra egna smaklökar. Under tre hektiska timmar koppade vi 12 olika sorters kaffe på tre olika sätt och återigen fick vi det bekräftat - det är skillnad på kaffe och kaffe!

fredag 9 mars 2007

Home-barista Jam!


Tack vare ett iniativ från några hemmabaristor hade vi igår möjlighet att tillbringa en gemensam kväll med kunskapsutbyte om och kring kaffe. Det blev en hel massa prat om espressons historia, kvalitétsbedömning och smaker. Vi provade kaffe dels via brasiliansk koppning och dels via espressokoppning. Jag somnade sent i natt... Tack alla närvarande för en trevlig kväll! Nog kan det väl bli fler gånger?


tisdag 6 mars 2007

ingen koppning, men annat skoj...

Det blir ingen öppen koppning denna vecka. Det beror på att vi ska ha vår första home-barista jam på da Matteo på torsdag! Synd på koppningen, men kanske kan man kvalificera som home-barista och komma ändå...