fredag 7 december 2007
Nominering!!
Fick precis ett samtal om från nöjesguiden. De vill meddela att Da Matteo Torrefazione tillsammans med G-chocolate, och Mahogny är nominerade till årets Café! Gu´så roligt säger jag!! Grattis till oss! Det blir spännande fram till 11 januari då prisutdelningen är!
torsdag 6 december 2007
Sandpoint
Vi ar i Sandpoint o besöker Diedrich, helt fantastiskt man bygger pansarvagnar for hand, stolta och nogranna.
We are in Sandpoint visiting Diedrich - amazing how they build tanks by hand, rigorously and proud.
We are in Sandpoint visiting Diedrich - amazing how they build tanks by hand, rigorously and proud.
onsdag 5 december 2007
Bar/rosteri hopping!

Victoria startades för c:a 1 år sen som ett kombinerat rosteri och bar, ett snyggt ställe dock något opersonligt. Kaffet smakade sådär som gjordes av en synnerligen nervös barista.
Victoria opened up about a year ago as a combined roastery and bar. A good looking place, all though a bit unpersonalized. The coffee was prepared by a very nervous barista and it tasted so-so.
Clover
Efter Zoka kom vi till Clover, vi fick en teknisk genomgång och kollade in den lilla fabriken, sedan körde vi en koppning där vi testade en del parametrar, gram, tid, malningsgrader testades, grymt bra, jag fick lite verktyg för att öka kvalitén ytterligare på de kaffet vi säljer. Helgjutna människor som älskar det dom gör.
Sen hamburgerlunch på ett microbryggeri, ölen var grym.
Anastasia som säljer Clover hjälpte oss runt på kaffebarer o microrosterier, caffe Vita, Vivace och victrola. Återkommer med bilder o kommentar om dessa ställen, vi skall på middag med Sander ägare av Clover.
Sen hamburgerlunch på ett microbryggeri, ölen var grym.
Anastasia som säljer Clover hjälpte oss runt på kaffebarer o microrosterier, caffe Vita, Vivace och victrola. Återkommer med bilder o kommentar om dessa ställen, vi skall på middag med Sander ägare av Clover.
After Zoka, we turned to Clover. We got a technical run-through and we checked out the small factory. We also did a cupping and worked with changing some parameters, like weight, time and grindsetting. This gave me some new tools to raise the quality of the coffees we sell even more. Great people at Clover, they love what they to.
Anastasia helped us to find our way around the coffee shops and micro roasters. We went to caffe Vita, Vivace and Victrola, I will post pictures later.
Anastasia helped us to find our way around the coffee shops and micro roasters. We went to caffe Vita, Vivace and Victrola, I will post pictures later.
tisdag 4 december 2007
Zoka Coffee dagens första stopp!


Med blåbärstoner i Rwandan som bryggdes i Clovern startade vi (Matts, David & Magnus) vår kafferesa i västra USA. Se bilden på clovermenyn.....när kommer detta till svedala?????
På återhörande
We (Matts, David & Magnus) started our coffeetour in west US with blueberry notes in a Rwanda brewed in a Clover... check out the Clover menu... when will this come to Svedala?
Biffar o espresso
Kom i går kväll till Seattle, mest hungrig kl 20.00 lokal tid, 5 på morgonen i svedala tryckte man i sig en pound (500 gr) kött o lite rödvin på en underbart biffhus som heter Metropolitan (www.themetropolitangrill.com), vi ska för övrigt tillbaka på lördag och käka Wagyu. Googla det om ni inte känner till det, kött för män.
Nu skall vi coffeecrawla med ställen som Zoka, Vivace, caffe Vita och Stumptown på listan, återkommer under dagen.
Arrived to Seattle yesterday evening. Went to the wonderful beefhouse Metropolitan at 8pm local time but 5am in our bodies and had an one pound beef and some red wine. We are going back there Sunday for Wagyu, look it up on Google if you do not know what it is.
We are now about to start our coffee crawl and see places like Zoka, Vivace, caffe Vita and Stumptown. I'll get back through the day.
Nu skall vi coffeecrawla med ställen som Zoka, Vivace, caffe Vita och Stumptown på listan, återkommer under dagen.
Arrived to Seattle yesterday evening. Went to the wonderful beefhouse Metropolitan at 8pm local time but 5am in our bodies and had an one pound beef and some red wine. We are going back there Sunday for Wagyu, look it up on Google if you do not know what it is.
We are now about to start our coffee crawl and see places like Zoka, Vivace, caffe Vita and Stumptown. I'll get back through the day.
måndag 3 december 2007
En kenya på Kastrup
Ja, då börjar kafferesan västerut. Började morgonen på espressohouse på centralen i Götet, tar lååååång tid o smakar lite trött.
Sedan avnjuter jag en kenya i liten presskanna på ett kafé på Kastrup i väntan på Magnus o David från stora staden. Smakar gammalt kaffe, inget nymalt o då faller smakerna platt, ingen Kenya syra direkt...men troligen bättre än WMF kaffet som är oidentifierbart i dom stora maskiner. Espresson vågar jag inte prova.
Starbuck öppnar den 12 oktober o då kan man kanske få mjölk skadad espresso i halvlitershink. eller? Men ska dom norrut monne???
Next stop Seattle.
Sedan avnjuter jag en kenya i liten presskanna på ett kafé på Kastrup i väntan på Magnus o David från stora staden. Smakar gammalt kaffe, inget nymalt o då faller smakerna platt, ingen Kenya syra direkt...men troligen bättre än WMF kaffet som är oidentifierbart i dom stora maskiner. Espresson vågar jag inte prova.
Starbuck öppnar den 12 oktober o då kan man kanske få mjölk skadad espresso i halvlitershink. eller? Men ska dom norrut monne???
Next stop Seattle.
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)