tisdag 13 maj 2008

Cyiya Mugambira

Vi har ett grymt gott kaffe hemma. Det är lika gott som svåruttalat. Det kommer från Rwanda och var med i Crop of Gold, som var förlagan till Cup of Excellence. Det är tvättstationen som heter Mugambira Aphrodise och det ligger i Nyamasheke distriktet 1600möh. Kaffet är grymt. Efter första rostningen koppade jag kaffet med en gång. Fick fram några bärtoner, lite besviken. Koppade igen nästa dag. Fortfarande bär, lite söt, men inte så mycket mer. Tredje dagen började det hända saker, fler smaker tittade fram... grapesyra! När jag en vecka senare bryggde kaffet som espresso hemma satt jag länge med ett leende på läpparna. En lätthanterlig grapesyra, en len, sötmättad och bakomliggande bärighetsom blandade sig med fina blommor, fläder, jasmine... lite ros? Svårt att fånga aromerna, smaken förändrades hela tiden. Jag brygger kaffet på ca28 sekunder, helst som en dubbel på 7cl. Jag dricker den helst lite avkyld.
Det finns 13 säckar av kaffet. Jag har tre. Delar är redan bokade.

1 kommentar:

Anonym sa...

Intygar att detta är det sjukaste kaffet hitills... På ett rakt igenom positivt sätt..