onsdag 29 juli 2009

Christian Gullbrandsson svarar på frågor.


Okej, vi börjar med en självklar fråga: Varför jobbar du med kaffe och hur hamnade du på da Matteo?

Jag har alltid tyckt om kaffe. Redan som tioåring gillade jag att köpa Gevalias cappuccinopåsar och testa olika kaffesorter. 1999 köpte jag min första espressomaskin och kvarn, Gaggia Classic och Gaggia kvarn. Jag var ständigt på jakt efter nya kaffen att prova. En dag kom jag på att det vore nog roligt att jobba med kaffe. Sagt och gjort, Kaffemaskinen hade precis öppnat i Majorna, nu för ca fyra år sedan, och jag gick in och sökte. Jag blev butiksansvarig när vi flyttade till Storgatan och var där i dryga tre år. Eftersom vi provade så otroligt många kaffen på Kaffemaskinen förstod jag snart att det finns kaffe och sen finns det kaffe. Därav frågade jag Matts en dag om det fanns nån plats för mig på da Matteo. Och det gjorde det tydligen.

Vad gör du på jobbet, hur ser din arbetsdag ut?

Börjar oftast vid sju på morgonen och det första jag försöker göra är att koppa det kaffet som har rostats dagen innan. Så borde ju alla starta sin dag, fantastiskt. Nån timme senare dras rosten igång, mailen kollas, ringer lite samtal, bråkar lite med Pernilla, levererar kaffe, när det är tryck i baren är jag där och hjälper till och gör hjärtan i latten.

Vad vill du ha för kaffe och hur vill du ha det?

Jag vill ha ett afrikanskt i pressbryggare. Favorit just nu är Kenya Gethumbwini. Ingenting till, bara kaffe.

Är du en kaffenörd?

Det är jag nog, men med viss distans.

Till sist (på begäran av läsare) vad går du igång på?

Just nu: U2 live på Ullevi 31/7. Jag tycker synd om alla som inte kommer vara där. En av de saker man ska göra innan man dör.

1 kommentar:

Thomas.(barista service) sa...

underbar bild måste jag säga:) Det leendet bakom rosten fint det!