onsdag 20 oktober 2010

gamla vänner är tillbaka: El Borbollón och Vista Hermosa är i huset!

Det händer så mycket nu, hösten rinner på och tiden springer iväg. Säsongerna byter av varandra och vissa kaffesorter sinar i rosteri-lagret och andra kommer till. Vi har sånär slut på våra Colombianska bönor från El Hato och El Cacho, men vad passar inte bättre då än att nya skördar av gamla bekanta bönor kommer in?

Förra veckan bar vi in säckarna från El Borbollón som ligger i El Salvador. Sköna säckar på 60kg. Om du vill träna kan du slänga gymkortet och bära säckar med mig. Kaffet smakar mycket bättre efteråt också. El Borbollón är sött och fylligt med toner av nougat. Ett morgonkaffe i min smak.
Och idag kom leveransen från Vista Hermosa, en gård som ligger i Guatemala. Lite jobbigare att bära eftersom säckarna väger 70kg. Det känns. Det är tredje året vi handlar av Edwin som har gården. Det är kul att se hur kaffet utvecklas inom sin smakprofil. Jag har rostat två batchar för att se hur kaffet är i år. Det har samma mjölkchoklad som tidigare år, och är krämig åt det gräddiga hållet. Men i år finns det en nötig ton som jag inte känt förut. Gott. Nu ska vi bara trimma in profilen innan vi stoppar kaffet på hyllan. Men snart får du också smaka.

Inga kommentarer: