måndag 28 februari 2011

First day.

Så. Bogotá. Colombia.

Varje söndag och varje helgdag stänger de av en sida av vägarna i stan, som då är till endast för cykling och joggning.

Utanför supermarkets står de och säljer massiva avokados, som är mycket mognare än de inne i affären.

Staden ligger 2600möh och jag är fortfarande lite lätt yr efter ett dygn här.

Vi började dagen med ett Barista Jam med Colombias bästa baristor. Stod och labbade vid två Nuova Simonellis och en bryggbar med Chemex etc. Eventet hölls på en populär kaffebar två kvarter från vårt hotell. En sak är ju säker, dessa 2600m påverkar inte bara oss människor utan kaffet också. Fantastiskt fint att stå här och labba och se vad som händer med kaffet, och gissa om jag blir sugen på att ta mig hit för WBC...

Efter en fin morgon labbandes gick vi upp för en lång backe, kändes som att bestiga ett berg med tanke på syrenivån här. Men det var värt det såklart. För vilken vy över Bogotá som väntade oss! Den fick vi se från vår värd Louis och hans fantastiska familjs lägenhet med en terass som sträcker sig längs med hela lägenheten. Där åt vi söndagslunch i ca fyra timmar.

Sedan bar det av till en stadsdel som jag inte kan namnet på men det var otroligt fint. Marknad, torg, kyrka, restauranger, barer... Ölhäng och middag.

Och nu sömn. Jetlaggen känns. Imorgon flyger vi söderut, till Popayan för farmbesök i två dagar. Men först en cuppingsession på FNC.


Location:Calle 71 5,Bogotá,Colombia

Inga kommentarer: