onsdag 11 april 2012

Swedish Aeropress Championships

Påsken avslutades på bästa sätt genom att vi fick äran att vara värd för 2012 års Svenska Aeropress Mästerskap, som vi anordnade tillsammans med Dear Coffee I Love You!

En otroligt rolig tillställning som drog inte mindre än 18 kaffeentusiaster från norr till söder för att trängas i kaffelabbet på Magasinsgatan och göra upp om titeln! Snacka om analog pressure profiling när de tävlande viftade med Ghetto Trifectan!

stämningen är på topp inför tävlingen

I omgångar om tre, hade varje tävlanden först fem minuter förberedelsetid, och sedan tre minuter faktisk bryggtid på sig att presentera inför de tre domarna; Per Nordby, Pernilla Gard och Anders Holzner. För att säkerställa att bedömning skedde helt blint, fick Charles Nystrand agera mellanhand och se till att bidragen förblev anonyma. Sex tävlanden gick sedan vidare till semifinal, för att slutligen kunna kora en vinnare i finalen!

Troféerna som delades ut

Trots att alla tävlanden använde samma kaffe (vår El Majahual från El Salvador), presenterades tämligen vitt skilda resultat av samma kaffe, genom den uppfinningsrikedom i skapandet av individuella recept som är Aeropressens kännetecken (vilket också gett den en närmast kultstämpel). Men trots skilda resultat, trots goda koppar kaffen, måste en vinnare till slut utses. 

Domarna ser fram emot ännu en kopp kaffe

På tredje plats kom Eskil Ingvarsson från J&N, tvåa kom Reggie Elliot från Mahogny (och TNT GBG). Vinnare i Swedish Aeropress Championships 2012 blev Emil Eriksson från J&N, stort grattis och väl kämpat! Han får den stora äran att representera Sverige i WAC som går av stapeln i Portland! Feel the (aero)pressure! 

Emil Eriksson visar skiss på vinnartekniken

Ett jätteroligt event som lockade glada tävlanden och nyfikna åskådare! Vi vill tacka alla som kom, alla som tävlade och framförallt övriga sponsorer: Aerobie, Able Brewing, Johan & Nyström samt Kaffemaskinen! 

Inga kommentarer: