fredag 21 december 2007
lördag 15 december 2007
öråd
Igår var det dags för den årliga julfesten så personalen åkte hem till Marstrand, ön där da Matteo en gång startades. Tack Matts och Anette för mat vin och charader.
torsdag 13 december 2007
Artikel
Grattis Koppi i Helsingborg för den fina artikeln. Jag reste med David Haugaard till Seattle förra veckan och vi pratade en del om kaffe som ni kanske fattar...specialkaffe vs vanligt kaffe och i denna artikel kan ni läsa Petter Bjerkes kommentarer om detta heta ämne. Kanske inte så hett för mig som längtat att detta skulle ske i nästan 10 år. Men för industrin som inte gjort något åt detta under hela tiden som Baristorna vuxit fram, konsumenterna strömmat till kafeérna och all annan mat o dryck stått i fokus länge nu.
Som sagt nu börjar det bli kul med kaffe i Sverige när Microrosterierna breder ut sig!
Som sagt nu börjar det bli kul med kaffe i Sverige när Microrosterierna breder ut sig!
söndag 9 december 2007
Demo på Kaffemaskinen
På onsdag den 12e december kommer vi stå på Kaffemaskinen, Storgatan 41 och bjuda på kaffe och prata om vår kaffefilosofi. Vi är på plats mellan 14-18 så om du är sugen på kaffe och prat tycker jag att du ska titta förbi. Det ska bli skoj att stå vid en hemmamaskin och se vad de går för och känna om kaffet smakar annorlunda.
Stumptown i Seattle
Vi har varit på Stumptown. Inget o tillägga. Vi har uppnått Nirvana. cafedel, rosteri o träningslokaler., miljön är underbar. Allt till en skön enhet med stilfull elegans o kaffe som är perfekt. Vi vill dö av avund. Hur skall vi komma dithän?
We have been to Stumptown. No more need to be said. We have reached Nirvana. Café, roastery, practice areas, the ambiance is wonderful. Everything works together in a working harmony with elegance topped of with perfect coffee. I am jealous to death. How are we to reach this?
We have been to Stumptown. No more need to be said. We have reached Nirvana. Café, roastery, practice areas, the ambiance is wonderful. Everything works together in a working harmony with elegance topped of with perfect coffee. I am jealous to death. How are we to reach this?
lördag 8 december 2007
öppen koppning på tisdag
Klockan 18.00 på tisdag drar vi igång med veckans öppna koppning. Det står några kaffeblandningar på koppningsbordet. Ingen erfarenhet krävs, koppningen är öppen för alla som är intresserade och det är bara att dyka upp. Platsen är da Matteo Torrefazione på Vallgatan 5.
fredag 7 december 2007
Sömnlös i Seattle
Tillbaka i Seattle, efter att suttit på en tråkig flygplats i nästan 10 timmar pga tekniska problem så gav jag mig på morgonen ut ensam på stan för att leta efter gott kaffe utanför de ställen som ingår, Magnus sover o David skulle kolla in teknik, min erfarenhet är att om man skall hitta något riktigt äkta o bra skall man leta själv, sniffa sig fram liksom. O jag brukar hitta dom små rackarna...så även nu mitt i prick på första stället. Bästa kaffet hitills, rostat av Caffe Vita,(Macrina Bakery And Cafe 2408 1 St Ave.) gjord på en tvågrupps linea beställde jag en dubbel ristretto, dom brukar vara lite för långa här annars. DEN VAR PERFEKT, RUND, SÖT LITE SUND SYRA OCH AROMERNA DANSADE I MUNNEN äntligen en barista som gjorde sitt jobb. Inte illa för hittills är jag inte imponerad över kvalitén på bryggningarna, även om dom har högkvalité kaffen i kvarnarna. I Sverige är är det ofta tvärtom, dåligt kaffe men bra baristor... Mer tävlingar tack! det ända som hjälper tor jag.
Back to Seattle after 10 boring hours due to technical problems at the airport. Magnus is sleeping and David is doing a technical research so I went out this morning by myself. I went to look for good coffee outside the places we are set to visit. My experience tells me that you have to look for the real genuine stuff yourself. I have a good nose and I usually find the small bastards... and I hit right on the spot the at the first stop. Best cup so far, roasted by Caffe Vita, (Macrina Bakery And Cafe2408 1 St Ave.) made on a two group Linea. I ordered a double ristretto since the espresso tend to be to long over here. IT WAS PERFECT. ROUND, SWEET WITH A SOUND ACIDITY AND THE AROMAS DANCED ON MY PALATE. Finally a barista who knew his job. Not bad. So far I have not been to impressed over the quality of the espresso brewing even when they have premium quality coffee in the grinders. In Sweden we have the opposite; bad coffee but good baristas. Give me more competitions, I think it is the only thing that helps.
Back to Seattle after 10 boring hours due to technical problems at the airport. Magnus is sleeping and David is doing a technical research so I went out this morning by myself. I went to look for good coffee outside the places we are set to visit. My experience tells me that you have to look for the real genuine stuff yourself. I have a good nose and I usually find the small bastards... and I hit right on the spot the at the first stop. Best cup so far, roasted by Caffe Vita, (Macrina Bakery And Cafe2408 1 St Ave.) made on a two group Linea. I ordered a double ristretto since the espresso tend to be to long over here. IT WAS PERFECT. ROUND, SWEET WITH A SOUND ACIDITY AND THE AROMAS DANCED ON MY PALATE. Finally a barista who knew his job. Not bad. So far I have not been to impressed over the quality of the espresso brewing even when they have premium quality coffee in the grinders. In Sweden we have the opposite; bad coffee but good baristas. Give me more competitions, I think it is the only thing that helps.
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)