torsdag 31 maj 2007

London


Våra två dagar i London har utnyttjats till fullo. Dag ett spenderades på gatorna i Soho och dag två spenderades i koppningsrummet på Mercanta. Här kommer en liten rapport:



Dag 1: England är ett tedrickande land, men det finns ett och annat vattenhål för kaffetörstiga strupar. Ett numera ganska känt ställe är Monmouth i Covent Garden. Hit styrde vi våra steg så snart vi landat och törstiga som vi var försvann kaffet fort. Monmouth är ett ställe som rostar kaffet i källaren och har butik och café på markplan och kaffet är alltid färskt. Och gott! En av baristorna tipsade oss om några andra adresser, så vi fick många koppar kaffe av hög kvalité. Vi passerade förbi café Italia som har mer anor och kultur än stil och smak innan vi kom fram till först Flat White och sedan Fernandez & Wells, två ställen som levde och serverade specialkaffe. Äntligen! Vi varvade kaffedrickandet med att utforska den Engelska puben, och diskuterade kaffe hela tiden. Det finns många detaljer som måste bestämmas innan man kan öppna dörrarna för folk!

Dag 2: Oavsett hur många detaljer man har ordnat så står man ganska tomhänt utan kaffe, speciellt om man är ett café och ett rosteri; därav vår resa till London och vårt besök på Mercanta. Det är ett företag som köper och säljer gröna bönor, alltså kaffe som har processats men inte rostats. Vi fick ett mycket bra bemötande av alla där och känner oss trygga med att köpa deras kaffe. De har en seriös inriktning med ett etiskt tänkande och hela tiden kvalitén i fokus. Vi ägnade dagen åt att tillsammans prova några olika sorter och diskuterade oss fram till möjliga blandningar. Möjligheterna är många så det gäller att veta vad man vill ha. Vi kom självklart inte fram till något slutgiltigt beslut, men vi hann påbörja ett viktigt och spännande arbete.

Hela resan har varit mycket givande och det är kul att få komma hem med ny energi och nya idéer i bagaget… Och kaffe såklart. Imorgon serverar vi Monmouth espressoblandning på cafét!

1 kommentar:

Anonym sa...

Tackar så mycket för rapporten. Den satt som en smäck till morgonkaffet!