torsdag 23 juli 2009

Pernilla Gard svarar på frågor


Okej, vi börjar med en självklar fråga: Varför jobbar du med kaffe och hur hamnade du på da Matteo?

Det började nog egentligen för fem år sedan när jag bodde i Rom. Efter den vistelsen drog jag mig till Edinburgh, Skottland och sökte mig till ett italienskt kafé. Där började jag koka kaffe. Efter 18 månader drog jag vidare till Wellington, Nya Zeeland. Där drev jag en kaffebar för en rosteri och kafékedja och började verkligen intressera mig för råvaran. När jag sen skulle flytta hem till Göteborg kollade jag upp vad det fanns för ställen och var jag ville jobba. da Matteo var det självklara valet, så jag mailade Matts och sa att jag nog skulle jobba hos honom. Sagt och gjort, nu är jag här.

Vad gör du på jobbet, hur ser din arbetsdag ut?

Jag brukar brygga lite espresso, göra mackor, bråka med Per och Christian i rosteriet, svara på lite mail, koppa lite med pojkarna, vara pizzabagare, hålla koka kaffe kurser, snacka med gäster, göra scheman... och du vet, fika lite.

Vad vill du ha för kaffe och hur vill du ha det?

Just nu skulle det va gött med en kopp Cloverbryggd Brasse, Nossa Senhora dé Fatima, 19gr, 50 sekunder. Så himla bra.

Är du en kaffenörd?

I de flesta sammanhang är jag nog det, ja.

Till sist (på begäran av läsare) vad går du igång på?

En pina colada i martiniglas vid mitt nya gamla bord, i mitt nya rosa och vita kök, i min nya lägenhet i underbara Majorna.







5 kommentarer:

Mattias L sa...

Snabbt svar! Gillas!

Mattias L sa...

Äsch, en fråga till.
Bästa kaffeminnet?

Dan Stenqvist sa...

Svar på tal! Underbart bra jobbat da matteo!

doppio sa...

Kul story, den kände jag inte till.

"koka kaffe" den frasen ska minsann jag börja använda.

Joel sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.