måndag 16 november 2009
Kaffe i NY
Eftersom jag ligger sjuk så blir det inte mycket kaffe just nu vi får avvakta Pers rapport, men lite tur har jag då Stumptowns nya bar i ACE Hotell ligger runt hörnet från mitt hotell, där jobbar Liz trots hemlängtan till Portland, en underbar tjej med rätt attityd. Baren är redan nummer ett i försäljning inom kedjan efter två månader, dom drar ca 150 kg i veckan inkl hela bönor, hur funkar det undrade vi? med 25 gram i filtret rejält med spill vid dosering gör ca 30 dubbla per kilo ca 40 kaffe timmen, det funkar med öppettider från 06-20,4 baristor matar på knappt ngt annat till försäljning 95 % kaffe,
Hur det smakar, ja kaffet är ju gott men öveerextraherat sk Portland stile i min smak obalanserat men men.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
6 kommentarer:
Låter som en najs resa. Angående Portland-stilen så håller jag med. Har hittills inte druckit en Portland som har balanserade smaker.
Ha det gott!
Hörde av David, intellegentia (fd Clover o Victrolia Coffe) att man försöker lära sin kunder att göra espresson mer traditionellt
hur mycket tar de för en shot?
om de får till ca 30 kaffen på ett kilo måste de väl antingen ta mycket per kaffe/shot eller ha väldigt låga inköpspriser!?!?!
Man använder ca 25 gram per shot, spiller rejält o gör om en massa kaffe, 30 per kilo kanske i underkant men ganska nära.
2,5 dollar + 14% skatt för en kort dragen dubbel i enkelkopp, ca 3,5 cl.
Priserna lösvikt över disk ca 300 kr per kg + skatten
Wholesalepriserna skall jag kolla. Stumptowns cafeer kan ju ha vilka priser dom vill beroende på hur dom är organisrade eftersom dom rostar själva
Men som sagt man är 4 baristor där vi hemma kan vara två, en annan värd med anda ord. Lönen häljfen mot hemma.
om kaffet var overextraherat i nyc sa ar det ingenting mot vad dom gor med kaffet i Seattle! Kaffet serveras 3-6 dagar efter rostning, bryggs som en dubbel ristretto droppandes ner i en enkelkopp. Mork crema, bitter smak. men baristorna ar coola och folk ar otroligt tillmotesgaende!
Skicka en kommentar