fredag 9 april 2010

En milstolpe

I min dröm trodde jag detta, 2003 startades da Matteo Marstrand, grundkonceptet testades. 2004 köpte jag tillbaka Caffe Espresso/ da Matteo i Victoriapassagen nu började vandringen mot specialkaffet o riktig baristakultur på riktigt. 2007 nästa milstolpe da Matteo Torrefazione med Café, rosta kaffet själv.
2010 bageri o Butikscafé, bättre bröd på caféerna, bättre bröd till Göteborgarna, bryggkaffe o mackor samt butk med alla kaffeleksaker man kan önska sig. Snart även det fråckaste rosteriet i Sverige med framtidens rostmaskin Smart Roast.

Tack alla byggare samt Carl Johan, Torkel, Calle, Jocke personalen o alla andra som gjort detta möjligt.

Framtidens kaffekedja är här.

7 kommentarer:

Otto sa...

Härligt! Förväntningarna är höga!

Jakob sa...

Grattis! Hurra för att ni erbjuder kompetent kaffe med tillbehör i vår vackra stad!

Johan C sa...

Gott jobb! Lycka till.

svea sa...

kul för era bankkonton, men kedjor är så tråkigt!!! da matteo - det nya espresso house...

Per sa...

Jag tycker knappast att man kan kalla da Matteo för en "kedja". Vi har tre enheter inom en radie av ca 200 meter. Något som inte skulle gå om alla enheter var lika, som kedjor brukar vara. Jag tycker att alla tre är så i grunden olika att dom kompletterar varandra och skapar en bredd. Inte alls samma tänk som Espresso House som snart har 90 enheter och strävar efter en likformighet.

Vi är lite som Kock&Vin, Björns Bar och Familjen, tre "enheter" i samma restaurang-koncern som ligger ca 10 minuter promenad från varandra, men som inte liknar McDonalds för det.

Svea, om du tycker att vi blir tråkiga bara för att vi börjar baka bröd och erbjuder en ny lokal för göteborgarna att dricka kaffe i så är du välkommen in på en koppa kaffe och förklara vad vi gör för fel. Vi vill gärna bli bättre.

svea sa...

"Framtidens kaffekedja är här."

Per sa...

Jag är med dig svea, men jag hoppas du ser en skillnad i espresso house-tänket och det da Matteo levererar... Kedja är inte entydligt med likformighet.