söndag 31 oktober 2010

Wel come to Kebado Town

En vecka i Etiopien känns som en evighet. Värmen, alla färger, dofter och den vackra naturen bombarderar min hjärna med intryck. Det är en fantastisk upplevelse att vara här.



Men det bästa är ändå mötet. Mötet med människorna som står bakom kaffet vi dricker. Det var en skönt pirrig känsla att köra in på stationen i Kebado där vårt kaffe kommer ifrån. Jag hade med mig en påse nyrostat kaffe som jag gav till stationens manager och därmed slöt cirkeln. Skörden har knappt börjat och det är tyvärr för tidigt att få prover från årets skörd så vi får ge oss till tåls en stund innan vi kan smaka på kaffet som jag såg på torkborden.



Jag fick påminna mig själv om var jag var när jag gick omkring bland kaffet, att jag var i Sidamo, Etiopien. Det var overkligt men ändå bekant. Lite som att komma hem efter en lång resa. Wel come to Kebado Town.

2 kommentarer:

Otto sa...

Den självklara frågan, vad tyckte de om rostningen?

Per sa...

Vi hann tyvärr inte plocka fram aero-pressen och dricka kaffet med dom för skymningen och regnet kom båda lika plötsligt, men dom verkade lika glada som vi över att få träffas. Jag ska se till att ha tid för en fika nästa gång och få ett utlåtande.