Lina vann koppnings-SM och är den som representerar Sverige i VM i Antwerpen!!! STORT GRATTIS!!!!!
Nu håller vi bara tummarna för Mattias också...
måndag 26 mars 2007
söndag 25 mars 2007
Lite mer om semifinalsdagen...
Redan igår körde jag, Jonas, Lina och Mattias upp till Stockholm för att förbereda oss för semifinalen i Barista Cup. Vi anlände till Stockholm, och efter en hastig kaffe på Mellqvist café installerade oss på Bonnier Conference Center med kvarn och alla attiraljer som krävs för att brygga espresso. Resten av gårdagen förflöt lugnt, och imorse klockan 8 var vi på plats vid tävlingsarenan igen.
Tävlingsordningen var lottad och klar och Mattias skulle tävla som nummer 12, klockan fem på eftermiddagen. Det blev en lång dags väntan för oss. Jonas var upptagen med att hålla reda på alla baristor i sin roll som baristapappa men vi som inte hade sådana hedervärda uppdrag fick roa oss på annat sätt. Lina passade på att titta på tävlingen, men jag och Mattias gick tillbaka till hotellet och tog en tupplur för att därefter äta en god sushi i Vasaparken. Det var trots allt en underbar vårdag i Stockholm, så varför inte sitta i solen?
Snart nog var det dags att förbereda de sista detaljerna och plocka upp sakerna på tävlingspodiet. Innan vi visste ordet av det var det dags, och Mattias sa ”hej, och välkomna… ” till domarna och började servera sitt kaffe. Han genomförde sitt tävlingsprogram lättsamt och korrekt, och eftersom det gick så bra och han blev en av de sex som gick till final så får han möjlighet att göra om det imorgon igen. Grattis igen Mattias och alla ni andra som gick vidare!
Tävlingsordningen var lottad och klar och Mattias skulle tävla som nummer 12, klockan fem på eftermiddagen. Det blev en lång dags väntan för oss. Jonas var upptagen med att hålla reda på alla baristor i sin roll som baristapappa men vi som inte hade sådana hedervärda uppdrag fick roa oss på annat sätt. Lina passade på att titta på tävlingen, men jag och Mattias gick tillbaka till hotellet och tog en tupplur för att därefter äta en god sushi i Vasaparken. Det var trots allt en underbar vårdag i Stockholm, så varför inte sitta i solen?
Snart nog var det dags att förbereda de sista detaljerna och plocka upp sakerna på tävlingspodiet. Innan vi visste ordet av det var det dags, och Mattias sa ”hej, och välkomna… ” till domarna och började servera sitt kaffe. Han genomförde sitt tävlingsprogram lättsamt och korrekt, och eftersom det gick så bra och han blev en av de sex som gick till final så får han möjlighet att göra om det imorgon igen. Grattis igen Mattias och alla ni andra som gick vidare!
Semifinalen avgjord!
Idag har 14 väldigt duktiga baristor tävlat i semifinalen i Barista Cup och kämpat om att få en plats i finalen imorgon. Bland de sex finalisterna finns Mattias, så först och främst -grattis Mattias! Det var som vanligt hög nivå på tävlingen men jag tycker faktiskt att nivån låg högre än vanligt hos alla! Även arrangeringen gick smärtfritt, så totalt sett var det en väldigt lyckad dag! Den är dock inte över än för nu ska här minglas på Sthlm coffee academy!
torsdag 22 mars 2007
Koppningstävlingen avgjord!
I dag klockan 18.00 genomfördes genrepet inför SM i koppning där Per och jag ska delta. För att slippa stå själv och för att skapa lite spänning bjöd vi in några andra mer eller mindre erfarna koppare. För att fatta tävlingen kort så kom sex stycken på andra plats och en på första plats. Man kan väl inte hjälpa att man är bäst?
förberedelser...
tävling...
och olidlig spänning.
Ett delikat problem
Det händer mycket på da Matteo, och snart händer det ännu mer... Det innebär att vi behöver mer personal framöver! Alla som har ett intresse för smaker och kvalité uppfyller grundkriterierna, så om det är du, hör av dig!
Estate Coffee
Äntligen har vi kaffe från Estate Coffee i huset igen! Vi har dels Daterra Reserve från Cerrado-regionen i Brasilien, och dels en Cup of Excellence från Colombia. Den kom tvåa i tävlingen men blev såld som det dyraste kaffet på den efterföljande aktionen!
Libardo Chávez driver med sin hustru och tre döttrar kaffefarmen El Pedregal, en liten kaffefarm på 1,5 hektar, 1850 meter över havet i Nariño-regionen. Kaffet är sammetslen med stor sötma och mycket delikat syrlighet. Extrem komplex arom, lång eftersmak. Detta kaffe fortsätter med att erbjuda nya spännande smakupplevelser, varje gång man dricker det. Gott!
Libardo Chávez driver med sin hustru och tre döttrar kaffefarmen El Pedregal, en liten kaffefarm på 1,5 hektar, 1850 meter över havet i Nariño-regionen. Kaffet är sammetslen med stor sötma och mycket delikat syrlighet. Extrem komplex arom, lång eftersmak. Detta kaffe fortsätter med att erbjuda nya spännande smakupplevelser, varje gång man dricker det. Gott!
måndag 19 mars 2007
Mjölkkurs
Ännu en mjölkkurs har gått av stapeln. Det är fantastiskt hur snabbt folk blir duktiga på att skapa microbubblor... det svåra är ju det där med temperaturen. Och så latte art förstås...
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)