söndag 25 mars 2007

Lite mer om semifinalsdagen...

Redan igår körde jag, Jonas, Lina och Mattias upp till Stockholm för att förbereda oss för semifinalen i Barista Cup. Vi anlände till Stockholm, och efter en hastig kaffe på Mellqvist café installerade oss på Bonnier Conference Center med kvarn och alla attiraljer som krävs för att brygga espresso. Resten av gårdagen förflöt lugnt, och imorse klockan 8 var vi på plats vid tävlingsarenan igen.
Tävlingsordningen var lottad och klar och Mattias skulle tävla som nummer 12, klockan fem på eftermiddagen. Det blev en lång dags väntan för oss. Jonas var upptagen med att hålla reda på alla baristor i sin roll som baristapappa men vi som inte hade sådana hedervärda uppdrag fick roa oss på annat sätt. Lina passade på att titta på tävlingen, men jag och Mattias gick tillbaka till hotellet och tog en tupplur för att därefter äta en god sushi i Vasaparken. Det var trots allt en underbar vårdag i Stockholm, så varför inte sitta i solen?
Snart nog var det dags att förbereda de sista detaljerna och plocka upp sakerna på tävlingspodiet. Innan vi visste ordet av det var det dags, och Mattias sa ”hej, och välkomna… ” till domarna och började servera sitt kaffe. Han genomförde sitt tävlingsprogram lättsamt och korrekt, och eftersom det gick så bra och han blev en av de sex som gick till final så får han möjlighet att göra om det imorgon igen. Grattis igen Mattias och alla ni andra som gick vidare!

Inga kommentarer: