torsdag 8 november 2007

rostablanda

Snacka om lekstuga. Vi har haft vår första egentliga kundkväll med fokus kring rosten. Matts snackar på om gourmetkaffe och utvecklingen som har skett och som fortfarande sker i vår lilla branch. Jag rattar rosten och snackar smaker och vi spinner loss bägge två.
Och så dricker vi kaffe. Jag brygger kaffe på kaffe för att alla ska få smaka alla sorter. och så börjar det riktigt roliga. Det labbas, vägs upp, blandas och skapas. Först ger vi oss med Matts hjälp in i bryggkaffeblandandet. Sen ger vi oss på espressoblandandet. Alla experiment blev kanske inte perfekta direkt, men nog blev det bra till slut. Karins espresso behåller vi helt klart. Hade det druckits espresso på kyrkkaffet så hade man använt det här kaffet. Ett kaffe för folket. Fyllig choklad, lång, något bärig eftersmak men ändå med en upplyftande syra. Närvarande.
Något kaffestinna gick alla hem med sitt namn bredvid vår logga på påsen. Din idé, vår kunskap. Kom in och skapa din espresso, så som du vill ha den. Kom tillbaka och beställa mer av din blandning. När du vill. Gör du riktigt bra ifrån dig kanske vi börjar servera den också.

Inga kommentarer: