onsdag 10 mars 2010

Kenya Tinganga står på hyllan

Vi har en Kenyan i huset. Hade du varit prenumerant hade du kunnat smaka den redan förra veckan, men nu står den i alla fall på hyllan.
Kaffet kommer från gården Tinganga i Kiambu-distriktet. Kaffe från Kenya är känt för sin speciella karaktär, kanska lätt och med smaker som drar mot svarta vinbär och grapefrukt. På det viset är det här en ganska ovanlig Kenyan, för den är visserligen bärig, men jag uppfattar den som ovanligt balanserad och ganska fyllig och mustig. Och bärtonerna går snarare mot röda vinbär och den har en härlig eftersmak av viol.

Kenya Tinganga är fantastisk i presskanna och ett suveränt bryggkaffe. Ska du brygga det i en espressomaskin rekommenderar vi att du brygger en lungo eller en americano.

Kenya Tinganga är veckans kaffe, 500g går för 150kr i stället för vanliga 210kr, så kom, fynda och njut.

1 kommentar:

Åre Eva sa...

Viol, det lät gott!