onsdag 29 juni 2011

Nytt kaffe

Nu är sommaren här på riktigt och det börjar lida mot semestrar och lata dagar. Vi på rosteriet tar dock inte ledigt utan petar in en växel till och presenterar lite nya kaffe.
Vi har både helt nya bekantskaper på väg in och sådana som varit med tidigare år.

För ett par veckor sedan fick jag in vårt Cup of Excellence kaffe från Rwanda. Ett otroligt elegant och balanserat kaffe. Jag rostatde upp lite grann lagom till midsommarhelgen och det har varit en strykande åtgång på detta. För er som missade att köpa det så kommer det nya chanser. Dock inte så många då jag bara har ca 70 kg.


Lite info kring detta kaffe:

Vi är stolta över att få presentera ett kaffe från kooperativet Buremera som ligger på bergsluttningarna i sydöstra Rwanda. Detta året vann de 21:a platsen med 84,5 poäng i den prestigefyllda tävlingen Rwanda Cup of Excellence 2010.


Arabicatyp: Bourbon

Växthöjd: 1800 möh

Skörd: Juni

Processmetod: Tvättat

Rostning: Kaffet är rostat i en Loring Smartroast som tar fram en ren smak och som är snäll mot miljön

Smakprofil: Balanserad syra och sötma med choklad och mandel i eftersmaken

Bryggtips: Presskanna, El-brygg, Aeropress, Chemex

I måndags bar jag in en favorit igen i rosteriet, och det är kaffet från vår käre vän Edwin Martinez som äger gården Finca Vista Hermosa i Guatemala. Vi har köpt detta kaffe av Edwin ända sedan starten av vårt rosteri för ca fyra år sedan. Så det känns lite extra att få rosta detta fantastiska kaffe även i år.

Årets skörd är en micro lot från gården som kallas El Eden, alltså Edens Lustgård. Detta sätter ju ganska höga förväntningar på kaffet och jag garanterar att det motsvarar förväntningarna. Ett renare och mer krispigt kaffe får man leta efter.


Arabicatyp: Bourbon

Växthöjd: 1650 möh

Processmetod: Tvättat

Rostning: Kaffet är rostat i en Loring Smartroast som tar fram en ren smak och som är snäll mot miljön

Smakprofil: Krämig, mjölkchoklad, apelsin, nöt, mandel

Bryggtips: Passar alla bryggmetoderI skrivande stund så lastas även årets Etiopiska natrual från Shakiso Mormora av lastbilen på parkeringen. Men mer av den senare. En sak kan jag dock berätta, denna vill du inte missa.1 kommentar:

Mattias L sa...

Längtar till lata sommardagar med oändliga mängder kaffe att konsumera.