fredag 27 juli 2007

Hög spänning

Ända sedan vi fick hem rosten har vi längtat efter att få köra igång den och börja rosta. Dock var vi först tvungna att vänta på att få hem katalysatorn som rensar avgaserna. När väl den var hemma och vi fått både rost och katalysator på plats skulle el och gas kopplas in och ventilationen skulle installeras. Dessutom skulle vi ha en el-transformator (!) som ändrade rostens amerikanska 110V till den svenska väggens 220V. Rosten och vi har fått vänta länge så när vi igår fick klartecken om att skorstenen gick ända upp till taket var vi inte sena med att börja trycka på knapparna. Allt gick bra, tills vi slog på gastillförseln. Då gick larmet som ska varna för höga temperaturer och den slutade inte tjuta förens vi slog av gasen igen. Något var fel.
Vi kontaktade Diedrich som aldrig hade hört något liknande. Vi kunde inte lösa problemet utan fick sova på saken.
Idag var vi på problemet igen. Gasen gick hela vägen fram till rosten, men däremot verkade det vara något fel på elen. Vi har suttit med en elektriker hela dagen och felsökt och väntat på att det ska bli morgon i Amerika för att höra vad Diedrich trodde om problemet idag.
För att göra en lång historia kort ringde Diedrich för en timme sedan och kollade rostens serienummer mot sin databas. Det visade sig att rosten gick på 220V och inte 110V som vi trodde. Alltså var det bara att koppla bort transformatorn (...) och koppla in rosten i väggen. Snopet. Men nu står rosten och värmer upp. Temperaturen är 96 grader och allt är lugnt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Inte för att märka ord, men du menar nog "transformator" och inte "transistor". Bra att ni fick igång rosten, lycka till!

Per sa...

klart jag menar transformator. Tack för påpekandet, ska ändra genast...