söndag 15 juli 2007

Ännu en vecka har gått med förberedelserna på da Matteo Torrefazione. Jag har gått från att vara barista till att bli hantverkslärling. Man blir trött i kroppen på ett annat sätt när man slipar, målar och skruvar i stället för doserar och extraherar.
Golvet i den övre delen av lokalen, den som ska bli rosteri, har denna veckan slipats, lutats och såpats. Det är gamla metoder som tas till alltså. Jag ska såpa några gånger till i morgon och sen ska golvet vila innan vi kan börja använda det. Hela den övre delen har ett helt fantastiskt ljus och det ska bli ett nöja att rosta och koppa kaffe där. Rosten står numeria i lokalen om än på fel plats. Vi ser alla fram emot att få den dit den ska så vi kan börja rosta, även om vi inte är helt säkra på hur den ska komma upp för halvtrappan. Den väger ändå en bit över 400kg.
I veckan fick vi även besök av Morten Münchow som rostar vårt kaffe på Kontra fram tills dess att vi sätter igång själva. Vi tittade mer på rosten än på lokalen, men jag tror att han tyckte att det såg bra ut.
Förutom rosten så har vi burit in montrar, kyldiskar, ugnar och diskmaskin. Toaletten har kaklats klart, ventilationen är uppe och vi har dörrar och fönster. I går var Matts på plats innan någon annan och kom inte in på sitt eget café eftersom han inte hade fått någon nyckel. Snopet. Men skönt att få sätta nyckeln i låset till den nya arbetsplatsen. Innan juli är slut har vi börjat servera kaffe.



Byggare Bob skruvar ihop dörrarna.


Nya prylar, lyxigt!


Caféts huvudentré


Två rosterister posserar framför den inburade rosten.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Åh vad vi längtar till ni öppnar!
Börjar bli trångt med gott kaffe i området. :)

Anonym sa...

Oh så fint det blir! Jag väntar med spänning på att kila in till er trevliga blogg efter två veckors semester. Keep up.

Per sa...

ha en trevlig resa Dan!