Mattias filar, putsar o tränar dagarna i ända. Koncentrerad. Att tävla i WBC är sannerligen inte som att tävla hemma. Nu står man på en internationell plattform. Engelska, över 50 länder. Domare från kanske 20-30 länder. Smältdegel kan man säga. I denna mix av kulturer o kontex skall en barista i WBC formatets lite stela format försöka förmedla sin syn på kaffe, passion, proffessionalism och sina tekniska färdigheter.
Mycket att fundera över, man behöver mycket hjälp för att tolka förloppet, ordna småsaker o stora. Mycket fokus.
Mattias har filat på sitt svenska upplägg, skalat av lite och packat om det. Anpassat det till WBC kraven.
Kaffet har samma stil som i BC men lite mer balanserat, trygg botten med Brazil daterra Riserva och så det fruktiga beloya från Etipien. Per har rostar det Mattias tävlar på J&N rostar det som säljs o som stöder satsningen ekonomiskt.
Signaturdrinken har samma grundtanke men den har förfinats och slipats till o är nu mycket elegant o smakar kanon.
Torkel, Lina, Pernilla; Fritz, Matts stöttar o hjälper till.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
6 kommentarer:
Hoppas det blir live feed från WBC som vid tidigare år, men det utgår jag ifrån att det kommer bli.
När åker ni?
Hinner man komma förbi och smaka?
Lycka till!
det kommer bli live feed o bloggar, bilder o allt som behövs för att hänga med,
Mattias tränar på J&N lokalen där finns kaffet, smyg in o smaka...
Vilken är ad adressen till live feed från WBC?
Jag tror inte adressen är klar än, jag postar den här på bloggen så snart jag vet.
Skicka en kommentar