onsdag 3 februari 2010

är det kanske håkan som är mannen som maler kaffe?

Jag gillar journalistik. Jag tycker att det är jättefint att da Matteo Torrefazione är med som nr3 på en lista av nöjesguidens fikaställen i Göteborg. Jag gillar också folk som har koll på vad dom skriver. Det är så tacksamt nu för tiden när det bara är att googla det man är osäker på. Och jag begär inte att nöjesguidens skribenter ska ha koll på att det finns kaffebönder eller skilja på en kenyansk och etiopisk kaffeböna. Men att skilja på en kvarn och en rost är ändå inte så mycket begärt. Visserligen är det sant att vi maler vårt eget kaffe, men det gör faktiskt dom flesta caféer.

Kanske borde jag reagera mest på att bli kallad man och inte kille. Men det kanske var Christian som åsyftades.

3 kommentarer:

Cajsa C sa...

Alla vet vem du är Per (speciellt i mitt gäng där du är känd och hyllad) så visst vet skribenten vem du är! Han är en mycket god ung man som du hade kommit mycket väl överrens med. Han är bara lite tappad när det kommer till kaffefronten. Frågan är snarare - hur tusan JAG överlever umgänget med vår allas älskade caféredaktör Rasmus Blom - FLERA dagar i veckan! Tror du inte att jag redan sedan länge gått igenom dessa begrepp med honom - till ingen nytta. Jag tror da Matteo får åta sig den stackars saten i ett slags omsorgsprojekt. Typ avlastningsfamilj, mentor, storebror, ja du förstår var jag vill komma Per. Fram tills dess ska jag försöka hålla ställningarna! /Cajsa med C

Matts sa...

du är underbar Cajsa, välkommen hem föresten!

Per sa...

Cajsa, jag menade inget ont utan ville bara tydligt påpeka att jag inte är en mal. Jag är ju nämligen lika gammal och bitter som skribenten är ung och god. Och jag håller faktiskt med honom i det mesta som han skriver. Bakverken är pretentiösa. Och Rasmus, om du har tid nästa gång du är här kan vi prova lite kaffe och se om vi kan hitta nån skillnad på kaffebönorna.