fredag 19 februari 2010

Baristacup 2010 Stockholm by Johan Ahlgren

Självförtroende slår allt.

Rebecka vann. En barista har visat vilken ingrediens som är viktigast i en signaturtävling- och det är en signaturtävling. Oavsett rostare, coach eller kvarn är det personen på scenen som avgör sin placering.
Det gäller att under femton minuter prestera sitt bästa, sitt yttersta och göra rätt.

Rebecka levererade rätt, hon visste vad hon behövde göra och hon gjorde det. Trygghet var ledordet, den trygghet som fanns och den som saknades, de som hade den och som saknade den. Man behöver självförtroende genom något som bara kan fås genom hjälp av bakomliggande organisation och stöd för att hitta rätt i tävlingen, för att se hela bilden och agera därefter- då kan man göra rätt. Rebecka gjorde rätt.

Skön stämning i biosalongen på götgatan, grymt rum för en tävling.

Önskar att musiken, hur den används och när den används, kommer mer i fokus för de tävlande. Om du vill ha något sagt ska du inte konkurrera med en sångare som har som mål att komma fram med sin text. Om du har en viss energi i ditt anförande ska ditt musikval förstärka den eller om det behövs komplettera den.

Tack alla tävlande ni imponerar och inspirerar, inte för kaffe men för livet.


Johan Ahlgren

8 kommentarer:

Anonym sa...

vilka är det som har vunnit ert stipendium. När presenteras de?

Matts sa...

vinnaren presenteras måndag

Anonym sa...

nyfiken som jag är så undrar jag om det var ett svårt val eller det föll sig ganska naturligt?

Per sa...

Det var ett svårt och inte helt självklart val. Det är det alltid. Men vi i juryn är övertygade om att vi har hittat en värdig kandidat.

Lars sa...

vad blir detta på svenska?

Anonym sa...

på tal om något helt annat som ni kanske kan svara på . Var kan jag få tag på en chemex? Säljer ni dem? En kompis ska till London, finns de där någonstans. Hade varit väldigt glad om ni kunde svara på det.

Per sa...

Vi har försökt kontakta chemex för att ta hem dom till sverige, men inte fått något svar än. Jag vet inte om nån i london säljer dom, men jag tror att du kan beställa direkt från Chemex hemsida.

Matts sa...

J&N har den nu