tisdag 29 juni 2010

Först ut Musik2010: Johanna Nordström samt Common Creature

Juli börjar ju redan på torsdag, så då kör vi igång med den första musiken!

Common Creature och Johanna Nordström samsas om scenen på torsdag, i övermorgon och vädret håller i sig så det kommer bli fiiiint.


Duon Common Creature är liten till formatet men tänker stort. Gruppen består av Sarah Riedel på sång och lite till, samt Joonas Kuusisto på akustisk basgitarr, sång och lite till. Common Creature vill berätta en historia och skapa innerlighet i varje ton de spelar. Två egensinniga och personliga röster möts i ett avskalat och unikt sound; en detaljrik värld full av sirliga melodier och plötsliga infall. Skiva är på gång. "In the end you/need to rely on/that there is one thing/there is happiness."

Johanna Nordström tacklar kärleken med ett piano. Hon tog med sina låtar och ett par mikrofoner till Havanna, Göteborg, Berlin och Kap Verde och bjöd in de lokala stjärnorna i studion. I deras kök, parker, hotellrum och i ett snickeri spelade hon in sitt debutalbum True or Not. Det blev närgången pop, soul och kubansk fiesta, och med sig på scen hos oss har hon sina närmast anförtrogna: Tove Brandt-bas, Erik Dahl- trombon, och Otis Sandsjö-trummor.Sarah Riedel var med oss redan förra året men hade då med sig en stråkkvintett. Jag tvivlar inte på att hon spelar duo lika bra.
Johanna Nordström är ny för oss och vi är glada för att hon vill spela på da Matteo.


Vi börjar 18 och håller på till 20, så kom efter jobbet och njut med oss en stund. Men du behöver inte hålla mig i din hand.

Adressen är Vallgatan 5, välkommen till musik på da Matteo. Kom!

Inga kommentarer: