torsdag 23 september 2010

Nu är Nekisse här

Nu är Nekisse här. Och det här är ett kaffe vi har väntat på. Det är inte ofta ett kaffe skapar rubriker i storstadstidningar men folk vaknar ju till när det kostar lite.

Nu tycker jag inte att Nekisse är så dyr om man tittar på jobbet som ligger bakom. En selektion med frenetisk noggrannhet görs vid skörd, och torkprocessen kontrolleras med fuktighetsmätare, sockeranalys och annat mikrobiologiskt. Samtidigt tas ett väldigt ekologiskt ansvar genom hela kedjan och vattenanvändningen har minimerats och till viss del helt eliminerats, och bönderna som plockar bönorna får väl betalt för sin noggrannhet. Den genomgående kvalitéts-kontrollen som görs från bär till böna till kopp skapar tillsammans detta unika kaffe. Resultatet blir ett otroligt balanserat och explosivt kaffe med aromer som går mot färsk tropisk frukt, blåbär, jordgubb och jasmine och som har en krämig karamell-liknande munkänsla. Låter det som att jag överdriver? Det gör jag inte. Prova själv får du se.

Nekisse kommer från Shakisso-distriktet i södra Sidamo och är det senaste från företaget 90+, som tidigare år har gett kaffeentusiaster kaffe som Arisha och Beloya. För er som minns hur dom smakade så är Nekisse mer balanserad och mindre parfymerad. Ni som inte har smakat dom eller Nekisse får förbereda er på en ny kaffeupplevelse.

Kaffet finns i Viktoriapassagen, på Vallgatan och på Magasinsgatan. Den omgång som står på hyllan nu är samma som vi använde på Nordic Roaster i lördags, så vill du smaka samma kaffe som dom 150 smakdomare som gav oss silvermedalj får nu skynda att fynda. Annars rostar vi en ny omgång i morgon. 250g Nekisse är din för 189 kronor.4 kommentarer:

Götet sa...

Finns den att köpa i hufvudstaden (dvs Sthlm)?

Per sa...

Inte än, men det kommer!

Otto sa...

Jag är toksåld, vill inte dricka annat kaffe än Nekisse i fortsättningen. Tror jag får be om löneförhöjning, eller kan man pruta...? :-)

Christian sa...

Jag förstår dig Otto, den är galet bra.