onsdag 15 februari 2012

Barista Cup regionalt heat #2 i Karlstad

Johan Morén med en vinnande presentation


Igår, på Alla latte-Hjärtans Dag, gick regionala Barista Cup deltävlingen av stapeln i Karlstad. Jag hade det stora nöjet att tillsammans med Anna Nordström, Erik Rosendahl, Mats Carlson, Dan Magnus Wingård och Emil Eriksson att få döma tävlingen.

I Karlstad arrangerades och utfördes tävlingen av och hos familjen Löfberg på deras relativt nyöppnade kafé Rosteriet inför ett uppbåd av stammisar, vänner och lokalpress. Här kunde man både få se tävlanden från Åre, Örebro och Stockholm, såväl som lokala förmågor!

Efter åtta hårt kämpande baristi slutfört sina presentationer kunde det likt i Highlander-filmerna be only one...  Med en motivering att ha med stadig hand bjudit på en upplevelse som hållit vad den lovat, stod Johan Morén från Stockholm som vinnare med ett natural kaffe från Shakiso. Grattis Johan!

Två deltävlingar är alltså avklarade (Malmö och Karlstad) och två återstår: hos Kaffeknappen i Stockholm den 21 februari och hos oss på Da Matteo den 4 mars, på Magasinsgatan! Missa inte dessa två gyllene tillfällen att uppleva baristorna, deras passion och kärlek till den produkt de arbetar med! I april kommer den efterlängtade finalen ske, och då får vi äntligen se vem som koras till Sveriges bästa barista 2012!

Samtliga tävlanden i Karlstad

Stort tack till alla tävlanden, alla domare, runners och arrangörer för ett jättetrevligt evenemang! Och speciellt tack till koordinator Ida Hedqvist för struktur (och foton)! 

Inga kommentarer: