De svala gröna bergen i Sul de Minas ger idealiska förutsättningar för kaffeodling. Här produceras några av Brasiliens finaste specialkaffelotter.
Henrique Dias Cambraia, som äger och driver gården Samambaia, anser att det finns olika faktorer till att de lyckas odla så bra kaffe. Ett är gårdens läge på 1200 meter över havet, där klimatet är stabilt och har en genomsnittlig temperatur på 21 grader. Ett annat är den kunskap de har kring växtskydd och kvalitetskontroll. Men kanske det viktigaste av allt - att involvera hela teamet som arbetar på gården.
Gården producerar flera olika kaffearter - inklusive denna 100% Mundo Novo som är en naturlig hybrid av Bourbon och Typica som upptäcktes i Brasilien på 1940-talet.
Fazenda Samambaia har vunnit flera priser för sitt kaffe - till exempel en prestigefylld 13:e plats i Cup of Excellence.
Gård: Fazenda Samambaia
Arabicatyp: Mundo Novo
Växthöjd: 1200 möh
Processmetod: Pulped natural och torkat på patios
Rostning: Kaffet är rostat manuellt i en Loring Smart Roast som tar fram en ren smak och är snäll mot miljön
Smakprofil: Delikat och söt med en klar syra och toner av päron och mjölkchoklad
Bryggtips: Passar alla bryggmetoder
Colombia Narino - Caturra washed
Detta kaffe kommer från en region som heter Nariño som ligger på Colombias västra kust. I denna regionen - som är den högst belägna i hela landet - är gårdarna mycket små.
Gårdarna detta kaffe kommer från ligger nära staden La Union och vulkanen El Galeras där jorden är väldigt bördig. Detta gör Nariño till en av de bästa regionerna i landet för att odla kaffe. Här plockar man allt kaffe för hand och tar det till tvättstationen där det processas för att sedan torkas på patios.
Kaffe från Narino regionen har intensiv arom, hög syra och söta toner. Ett väldigt bra kaffe om man skall sammanfatta det.
Arabicatyp: Caturra, Colombia
Växthöjd: 1750 möh
Processmetod: Tvättat och torkat på patios
Rostning: Kaffet är rostat manuellt i en Loring Smart Roast som tar fram en ren smak och är snäll mot miljön
Smakprofil: Balanserad och krämig med en sprittande syra och fruktiga toner av grönt äpple och smörkola
Bryggtips: Filterbrygg, Aeropress, Presskanna
De svala gröna bergen i Sul de Minas ger idealiska förutsättningar för kaffeodling. Här produceras några av Brasiliens finaste specialkaffelotter.
Henrique Dias Cambraia, som äger och driver gården Samambaia, anser att det finns olika faktorer till att de lyckas odla så bra kaffe. Ett är gårdens läge på 1200 meter över havet, där klimatet är stabilt och har en genomsnittlig temperatur på 21 grader. Ett annat är den kunskap de har kring växtskydd och kvalitetskontroll. Men kanske det viktigaste av allt - att involvera hela teamet som arbetar på gården.
Gården producerar flera olika kaffearter - inklusive denna 100% yellow bourbon som härstammar från Brasilien.
Fazenda Samambaia har vunnit flera priser för sitt kaffe - till exempel en prestigefylld 13:e plats i Cup of Excellence.
Gård: Fazenda Samambaia
Arabicatyp: Yellow Bourbon
Växthöjd: 1200 möh
Processmetod: Pulped natural och torkat på patios
Rostning: Kaffet är rostat manuellt i en Loring Smart Roast som tar fram en ren smak och är snäll mot miljön
Smakprofil: Krämig och fyllig med toner av hasselnöt och smörig kakao
Bryggtips: Passar alla bryggmetoder
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar