Gården El Majahual ligger i Los Naranjos i norra El Salvador. Denna gård var från början en del av en större gård som delades i tre: Sierra Nevada, La Florida och El Majahual.
Rafael Meza Ayau började 1963 att odla kaffe här och detta sköttes då av honom och hans söner i många år. Idag är det den nya generationen av familjen som odlar kaffet med samma traditionella omsorg som sina förfäder gjorde.
Kaffe från denna gård har alltid varit känt för sin höga kvalité och har sedan 1981 sålts på den europeiska marknaden.
Arabicatyp: Bourbon
Växthöjd: 1450 - 1550 möh
Processmetod: Honey
Rostning: Kaffet är rostat manuellt i en Loring Smart Roast som tar fram en ren smak och är snäll mot miljön
Smakprofil: Elegant med en djup sötma och toner av körsbär, russin och kakao
Bryggtips: Passar alla bryggmetoder
El Salvador - Finca Cajamarca Bourbon Honey
1850 flyttade Roberto Alvarez från Colombia till El Salvador, köpte sig en bit mark och började odla kaffe med hjälp av sin familj. Gården Cajamarca var startad.
Gården ligger i San Geronimo som tillhör kommunen Nejapa. Den är belägen vi en av de större vägarna, vilket gör det enklare när kaffet skall transporteras. En del av gården används även för återplantering av skog.
Gården har ca 40 permanent anställda, men det ökar under skördetid till ca 150 personer.
Arabicatyp: Bourbon
Växthöjd: 1350 - 1600 möh
Processmetod: Honey
Rostning: Kaffet är rostat manuellt i en Loring Smart Roast som tar fram en ren smak och är snäll mot miljön
Smakprofil: Söt och blanserad med toner av karamell och krusbär
Bryggtips: Passar alla bryggmetoder
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar