tisdag 21 augusti 2007

Kurser

Vi har på da Matteo kört rätt mycket kurser de senaste åren och nu startar vi igen under september månad.

Datum finns på damatteo.se

Kurslokal- Vi flytatr nu alla våra kurser till da Matteo Torrefazione, Vallgatan 5. Lokalerna är bättre o vi kan när vi har stora grupper ha två stationer för träning då vi har två espressomaskinermaskiner.

1. Espresso: Det är vår gamla kurs. Vi lär oss om espressokulturen, pratar historia och brygger espresso i teori och praktik. 2 timmar, 6-14 personer. 600kr.Snacks ingår.

2. Latte art: En mer konstinriktad variant av vår gamla mjölkkurs. Vi kommer fortfarande prova lite olika sorter och prata om mjölk, men vi ska framförallt lära oss skumma rätt och kunna göra en rosetta. 2h, 3-8pers, 900kr. Snacks ingår.

3. Hemmabarista: En kurs för hemmabaristan. Till för entusiaster och den som vill imponera med gott kaffe hemma. 3h, 4-6 personer, 900kr. Lite mat ingår.

4. Konnäsör/Kaffeprovning: En kurs om kaffe i stort. Från böna till kopp, om odling, processing, rostning... och massa koppning. Brasiliansk, espresso, clover. 3h, 8-16 personer, 900kr. Lite mat ingår.

5. Rosta/blanda: Vi pratar rostning och rostningsprofiler och gör en rostning. Vi provar 5-6 olika sorters kaffe på clover och som espresso och skapar egna signaturblandningar. Man får med sig ett kilo hem. Alla recept som skapas sparas i en databas så att man kan komma tillbaka och köpa sitt kaffe igen. 4h, 3-5personer, 1500kronor. Lite mat ingår.

6. Bryggteknik: Brygghistioria, teknik och smak. Från kokkaffe till clover, via melitta, espresso, elbrygg, presskanna, kallbryggt japansk kaffe. 3h, 4-6 personer, 700kr. Snacks ingår.

Priserna är inklusive moms och per person angivet.
Företagsevent med mat o föreläsning begär offert.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Är det inte en väldig skillnad på 6 och 14 deltagare när man går en kurs? Skulle känna mig lite snuvad om jag betalar 600 kr och det blir en stimmig skolklass-feeling...

Per sa...

Du har rätt, men ju fler deltagare det är desto fler kursledare kommer det också att vara. På så sätt kommer 14 deltagare att få samma utdelning som 6 deltagare. Tanken är ändå att vi ska lära er av det vi kan och det gör vi bara om alla som är där kan ta aktiv del i kursen.