lördag 13 december 2008

Vad krävs egentligen för att vinna bc?


Idag fick jag höra att "vi som jobbat ett tag kan gå upp och vinna Barista cup, hemligheten är att presentera det bra", sagt samtidigt som denna kopp serverades. Men vad krävs egentligen?

6 kommentarer:

Poyan sa...

nytänkande per, nytänkande. slår vad om att det kommer bli snuskigt populärt innan 2009 års slut. kom ihåg vart först fick en sån kopp...

Anonym sa...

amor

Daniel Remheden och Peter Frennhoff sa...

Det finns tyvärr en risk med nytänkande, nämligen att det bara är du själv som förstår poängen. En fin balans mellan ny kunskap och trygghet är nog tävlingsmässigt korrekt. Dock rätt tråkigt. Jag tycker man ska köra fullt ut och försöka vända upp ner på domarna. Det är roligare.... Att vinna behöver inte alltid vara att stå högst upp på pallen.

- D

Matts sa...

att köra på för fullt kräver en grym grundtrygghet på alla plan, erfarenhet från tävlingar innan och en god portion självkänsla och kunskap om domarekollegiets styrkor o svagheter. Om man då kommer till final i WBC likt Daniel R gjort kan man använda allt uppräknat ovan när man spelar sin "sonat", om man då har en bra dag och slipat allt kan man vinna...

Per sa...

Tack Poyan, det var en god kopp, det lilla jag fick smaka.

Tack för inlägg Daniel, låter som att du talar med erfarenhet...
Utan samma erfarenhet håller jag med om det du säger, men hur och hur vänder man upp och ner på domarna utan för mycket nytänk, och hur vet man att man är för långt ute och cyklar med sitt tänkande?

Själv tycker jag att det är roligt att tänka utanför ramarna och ser det som själva utmaningen snarare än tävlingen. Det hela beror ju såklart på vad man vill åstadkomma med att tävla.

Poyan sa...

är det bara jag eller... jag tolkade daniel bokstavligt. jag tänkte att vissa domare blir ju lite svårare att vända upp och ner. själv ska jag vara nytänkande och hälla ut halva koppen och räcka fram ett sugrör.

annars håller jag nog med, att vara udda är bra, men så fort någon blir för udda så är det som att de slår över kanten och det blir helt enkelt fel... det går inte riktigt hem. frågan är om det alltid blir roligare, det kan också upplevas som ett dåligt försök till ett underhållande program. eller?

kan vi få ett par fin-fina stalltips daniel? kan du ge något exempel där du valt att köra fullt ut för att det är roligare istället för att köra på säkert kort.