onsdag 20 maj 2009

Kaffegig #3 - så blev det

Igår hade vi 29 snälla människor på besök, som jag, Pernilla och Christian tog hand om efter bästa förmåga. Vi hade samlats för att prova skillnaden mellan varmblandad och kallblandad espresso. Det var inte helt lätt, och svaret blev inte entydigt.
Vi började med att koppa dels Vallgatan5 och dels Majorna.

Gällande Vallgatan5 var den varmblandade spretig, lite platt men helt ok. Den kallblandade var mer ballanserad, men kanske lite syrligare vilket gjorde att de som inte gillade syra föredrog den varmblandade.

Gällande Majorna var bägge varianterna bra och jag tyckte själv att den varmblandade var sötare men den kallblandade var mer ballanserad och fylligare.

Efter koppningen provade vi även Vallgatan5 som espresso och jämförde. I en omröstning blev det jämnfördelat mellan varmblandad och kallblandad. Återigen kändes det som en smakpreferens, den kallblandade var sötare men också syrligare och den varmblandade saknade den spetsen. Jag kommer dock inte börja blanda kaffet innan rosting utan fortsätter kallblanda allt kaffe för att kunna optimera varje singel i rosten innan kaffet blandas.

Nedan får ni en bild av hur det går till när man ska langa fram 32 enkla på raken.

4 kommentarer:

Dan Stenqvist sa...

Underbara bilder!

Anonym sa...

Kanske dum fråga.. är det helprivat tillställning? Vore kul att vara med på men hittade ingen som helst förvarning om att det skulle ske :/

Pernilla sa...

Inte alls en dum fråga. Inte heller en privat tillställning. Bloggade om det för ett tag sen, men eftersom platserna fylldes upp så snabbt har vi inte flaggat för det så mycket. Vill du vara säker på att komma med nästa gång kan du bara maila mig så får du vara med på vår maillista och får lite förtur till dessa underbara kaffegig :) pernilla@damatteo.se

plind sa...

Tack Dan :-)

Som vanligt en trevlig tillställning!