söndag 29 augusti 2010

Kaffepriser del 3

Kanske skall man ge upp, köpa billig importerad espresso, kan få tag i kaffe för ca 35-40 kr kilot, färdigrostat, hemma i Göteborg. Brygga färdigmalet kaffe, kostar väl ca 55 kr kilot
Betala personalen mindre, köpa billigt skitbröd, cola o fanta i tappkran, köpa billiga espressomaskiner, kanske ngt rosteri vill ge mig en föresten? Hört att det hänt... Ge faan i NBC, Barista Cup, festivaler, avtal med facket,grannar, köra svart o tanka ur bolaget o sen dra till medelhavet.

Gud va skönt att slippa bekymra sig om utbildning, kunskap, kaffeinköp från Rwuanda, rostningsprofiler, miljö o hälsa, skattemyndigheten, surdegar som inte jäser pga ekologiska jävla mjölsorter som krånglar, facket, kasssystem som kostar skjortan, ekonomikonsulter etc etc etc.
Bara köra på ett par år säjla o dra vidare med kassan ful med svarta pengar.

Då kan vi nog sälja latten för...säg 15-20 kronor, eller en räkbaugette med cola för 35kr, det verkar vara modellen.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Ja gör det, lägg ner skiten bara! Är så innerligt trött på att längta efter att åka ner till gbg, knalla in hos er och betala ett par kronor extra för bra grejer när jag kan dricka ombrandad Rotonda rostad ifjol som jag dessutom får massa rabatt på serverat av nån som gör momenten för att det "ska vara så" på närmaste EH.

Eller så kör ni på, varje gång jag serverat någon en "vettig" kopp kaffe på jobbet, hemma eller nån annanstans så har de förstått skillnaden och iaf köpt lite bättre än den skit de druckit tidigare.

Vi ses snart, nästa planerade besök blir vavet 2011, ge fan i att sänka nivån innan dess!

/Mattias

doppio sa...

Hela tre inlägg om detta, GP måste ha trampat på en riktigt öm tå.

mattias, sthlm sa...

Vill passa på att säga att "Mattias", som lämnade en kommentar ovan har exakt samma förnamn som jag. Dock är det inte jag som gjort inlägget.

Chai!

Johan E sa...

Att Da Matteo har skapat en helt unik miljö och mötesplats med rosteri, stenugnsbakat surdegsbröd och hängiven personal har självklart gått GP förbi. Det man uppmärksammar är den i deras värld höga prisnivån. Att denna kan vara kopplad till den service, hantverksnivå och miljö som ingår i produktpriset har självklart gått dem förbi. Så är det alltid, Svenne vill köpa billigt, resten ska han få på köpet.

Mattias L sa...

Ta det lugnt Matts!
Alla konsumenter är inte på samma nivå. Då hade alla druckit Amarone, vita bourgogne, prestigechampagne, vodka för 500 kr/liter, käkat svensk oxfile varje dag och kört om kring i Lambourginis/Ferraris.

Jag hoppas innerligt att vi är tillräcklig många som har sett ljuset för att det skall bära sig för er.
Jag vill ha möjligheten att betala lite mer för att faktiskt få lite mer.

PS. Jag är inte heller samma Mattias som de andra två :)

Matts sa...

tack Johan, Doppio jag blir alltd förbannad på idiotiska reportage i denna anda, det driver inget annat än lågpris o volym, en del vill ha det men inte vi

Daniel sa...

Det som gör mig riktigt sur är när man säljer dåliga varor till dyra priser.

Ett kafé sålde Eldorado yoghurt. Det tycker jag rimmar illa att betala dyrt för skit. Priset var väl säkert en 15 kr för en liten burk. Kan tänka mig att hela sexpacket på Willys kostar lika mycket. Så hellre bra grejer lite dyrare än skit.

Johan D sa...

Upp med hakan Matts, precis som min kollega sa så såg inte konsumenten kärleken och hantverket bakom drycken. Vem fan dricker alkislatte med aluminumfolie runt muggen.
Så länge vi finns så kan du räkna med en stark kraft som driver kvaliteten framåt.
(psst, vart kunde man köpa importerad espresso för 45 spänn? Det skulle jag kunna kränga vidare i Tjockhult.)