måndag 16 maj 2011

Fredag 20/5 kl 18:00

VÄLKOMNA PÅ INSPIRATIONS- OCH INFORMATIONSKVÄLL MED GLOBAL RELATIONS OCH DERAS SAMARBETSPARTNER, MARATHONLÖPAREN ISAAC MACHARIA. DE KOMMER ATT BERÄTTA OM SKOLPROJEKTET I KENYA.

da Matteo stödjer Global Relations (www.globalrelations.nu) skolprojekt i Kenya:

Den svenska ideella organisationen Global Relations bygger en skola som kommer heta Global Secondary School tillsammans med den lokala samarbetspartnern Wayo Wayo och marathonlöparen Isaac Macharia.

Fattiga ungdomar från omgivande slumområden kommer att gå på skolan som startar i januari 2012. Skolan kommer ha 200 elever och innefattar även internat och idrottsakademi. Genom att bygga en internatskola ger man ungdomarna möjligheten att komma ut från slummen och få en utbildning - något som kommer förändra deras liv.

Genom vår kontakt med Global Relation kom vi i kontakt med Esther Chege - kvinnan som odlar kaffe i Aberdare Mountain Range, nära staden Muranga i Central Highlands. Vi valde att köpa Esthers kaffe som är ett välbalanserat kaffe fullt av svartvinbärstoner och grape och rabarber.

Köper du en kopp bryggkaffe eller en 250 grams påse att ta med dig hem denna veckan (16-22/5) går 20 kr av påsen och 2 kr av koppen direkt till skolbygget.

Inga kommentarer: