lördag 21 maj 2011

Tour de France


Da Matteo har varit på en liten utflykt till storstaden Paris, hittills inte direkt känd för sitt kaffeliv kanske, men saker och ting rör på sig ordentligt, och vi åkte dit för att bekanta oss med staden och vad den nu har att erbjuda vad gäller Special Kaffe!


På Kooka Boora [62 rue de Martyrs M: Pigalle] får man kaffe rostat av Café Lomi, och om Luke här serverar espresso så smakar den som den gör i Sydney! Otroligt bra häng, fri wi-fi och min dotter ville 
äta pannkakorna här till frukost tre dagar i rad. Det är ett bra betyg! 


På extremt snygga Le Bal [6 Impasse de la Defense M: Place de Clichy] serverade David mig en fantastisk chemex (bästa chemex jag blivit serverad i kommersiell miljö någonsin!) av Café Lomis CoE El Salvador! Bra kropp, bra balans, oerhört imponerande beredning. David tog tacksamt emot en påse La Floresta att testa!


På Coutume [47 rue de Babylon M: Sevres Babylon] har de Paris första Strada från La Marzocco. De rostar själva, och brygger syphon vid baren! Ägaren Antoine är otroligt passionerad och kaffefokuserad. Det kändes tryggt att lämna över en påse Vallgatan här för jämförelse.


Aleaume är ägaren till Café Lomi [9 rue de Saussure M: Rome], en passionerad kaffemänniska med vilja att göra gott! På Café Lomi hade jag egentligen bara tänkt att koppa lite kaffe tillsammans med Aleaume och hans Australiske rostare Paul, men flera baristi jag träffat under dagarna kom förbi och det blev intressanta samtal kring det som gjort Paris hett de sista 12 månaderna: Frog Fight

Frog Fight är ett forum för baristi i Paris att träffas och koppa kaffe, för att sedan dricka lite öl och ha latte art throwdowns. Första gången dök 35 personer upp, sist kom det 75! Det är nu så stort att man till och med försöker hålla ner antalet besökare. Det i en stad som knappt hade en kaffekultur för två år sedan! 

Resan till Paris var oerhört givande och inspirerande! Är ni där, så tveka inte att titta in på någon av dessa ställen för en kaffeupplevelse! Kanske tajma ditt besök med en Frog Fight, det går av stapeln en gång i månaden och är ett effektivt sätt att bygga community och samtidigt låta baristor komma samman och prata om det senaste som hänt inom kaffe!

1 kommentar:

Stellan sa...

Finns det något knep för att snabbt kunna bedöma en kaffebar i Paris? I Sverige ger ju val av maskin, rosteri och skyltning en hint om vad man kan förvänta sig.