tisdag 22 november 2011

Första dagen i Ancona

Efter första dagen på Barista Camp har jag helt kaffehoppig kommit tillbaka till hotellet. Första dagen har nämligen nästan bara bestått av koppning.
Första set var baserat på olika länder och deras karaktärer. Det var väl inget nytt så sätt, men Kentaros kaffen var fantastiska!

Därefter en intressant föreläsning av Kentaro. Det ärliga sätt han berättade om sitt samarbete med bönderna i olika delar av världen berörde verkligen! Bland annat har han byggt en förskola vid ett av plantagen i Bolivia. Så istället för att plockarna som vanligtvis tar med sina små barn upp i de branta bergen istället kunde lämna dem på skolan.

Andra set koppade vi olika arter. Vi hade 7 olika på bordet. Alla kaffena var tvättade. 4 av dem från samma land. Guatemala. Detta var väldigt nytt för mig. Hade koll på att det fanns olika arter, men inte dess olika karaktärer. Problemet är ju dock att en Bourbon som växt på hög höjd och en som växt på lite lägre kan smaka helt olika. Likadant med Paca mara, tipica etc tec... Tricky!

Tredje set var tre det olika processeringsmetoder. Här var det två kaffen från samma farm i Panama. Ett tvättat och en natural. Sjuk skillnad! Den tvättade renare, mer härligt friskt syra och den "naturella" mkt sötare. Nästan bara söt. :)

Nu bär det av mot andra drycker.

Hej hej!

Lauri, ansvarig för utvecklingen av Nouva Simonellis espressomaskiner. Domare i WBC.

Miki, national champion of Japan!

Fritz Storm gör morgonkaffet!

Inga kommentarer: