tisdag 29 november 2011

Vinter

Då har turen kommit till Vinter i säsongsblandningarna. Att skapa dessa blandningar är väldigt kul. Tanken är att försöka återspegla årstiderna i kaffet och använda de kaffe som finns att tillgå just då.

Våren skall vara frisk och lite galen. Sommaren bärig och ledig. Hösten elegant och lite återhållsam och slutligen Vintern varm, fyllig och mysig. En härlig utmaning skulle man kunna säga.

Detta året består Vinter av två kaffe. Det ena är ett från El Salvador och gården Guadelupe och det andra från Etiopien och gården Mormora i Shakiso.Kaffet från El Salvador har vi valt att rosta på två olika sätt. En del lite ljusare för att få det friska och söta och en del lite mörkare för fylligheten. Sedan kryddar vi med det soltorkade kaffet från Mormora för att få den fruktiga och söta karaktären som detta kaffe har att erbjuda.
Tillsammans blir detta en blandning som är fyllig och söt med toner av karamell och physalis. Perfekt nu när den bistra vinterkylan snart börjar göra sig gällande. Om den är mysig får du själv avgöra.

Kaffet finns redan nu att dricka hos Simon på Chocolat i Linköping och hos Maria på Café Kardemumma här i Göteborg. Så har ni möjlighet - besök någon av dem och njut av Vinter.


1 kommentar:

Simon sa...

Fint Chrille!