Ett av vårens nyheter kommer från Blackburn Estate, som ligger på den östliga sluttningen av Mt Oldeani i Tanzania. Kaffet växer 1760-1950 meter över havet. Gården delar gräns med Ngorongoro nationalpark och elefanter och bufflar passerar genom gården titt som tätt och slår omkull några kaffeträd på vägen. Men Blackburn jobbar efter naturens förutsättningar och väljer att leva i samråd med naturen och skydda omgivningen utan att kompromissa med kaffekvalitén. Kaffet har en klar söt citrussmak med toner avfläder, grapefrukt och apelsin och en lång elegant eftersmak. För dom av er som gillar sånt följer här lite torr fakta:
Arabicatyp: Nyassa, Kent and Bourbon
Växthöjd: 1760-1950 möh
Jordmån: vulkanisk
Skörd: Juli-December
Processmetod: Tvättat
Vi kommer ha detta kaffet som veckans singel denna veckan, så kom in och plocka med er en påse för ynka 75 svenska, det är ett finfint sommarkaffe!
3 kommentarer:
Provade dubbel av den i helgen, en väldigt trevlig bekantskap.
Jag provade den själv som espresso första gången idag. Den var syrlig som väntat, men inte vass utan krämig och fin. När jag drog en dubbel med mjölk kom apelsinen fram fint. Fast jag tycker att den gör sig bäst i ett melitta-filter. Då blir det gott bryggkaffe, utan krusiduller.
Kör 90-procentig robusta hemma just nu, så du förstår ju själv hur smaklökarna skrek av lycka när de vaknade till liv av den.
Skicka en kommentar