måndag 22 oktober 2007

fake tales of san francisco

San Francisco är en mycket trevlig, medveten och liberal stad. Innan det var dags att åka hem från semestern gorde jag och Karin en cafécrawl. Vi hade redan innan resan blivit tipsade om vart vi skulle gå, så vi slapp springa omkring som två arktiska apor för att hitta rätt. Dessutom slapp vi besöka så många ställen, för det finns bara två ställen att gå till. Bägge lika, men ändå olika.

Det första heter Ritual Coffee Roasters och är ett snyggt café i de södra, lite nyhippa delarna av stan. Ett trevligt ställe som var omskrivet i Barista Mag vill jag minnas. Clover, röda kaffepåsar och en rost som stod och gick mest hela tiden. Som ofta när man är utomlands så går det snabbt att beställa men det tar tid att få det man vill ha. Dock var det alltid gott och med perfekta mönster om man gillar sånt. Det var lätt att sitta bort några timmar.



Ställe nummer två heter Blue Bottle Coffee Co. Även detta ett mikrorosteri, men med rosten på annan ort. Den skulle ändå inte få plats i cafét som bokstavligt talat var i ett garage. Riktigt hål i väggen med bra flyt på kön. Kaffet var tungt och färskt. Av någon anledning serveras allt kaffe här på en dubbel ristretto. Ber du om en espresso så får du en dubbel ristretto. Ber du om en dubbel espresso så får du ett nej. Skumt, men varför inte.



Har man vägarna förbi Torrefazione imorgon så kan man kanske få smaka en espresso från något av haken. Hade första dagen på jobbet idag, ska ratta espresso i morgon och på onsdag... ROSTA!

1 kommentar:

Anonym sa...

Wow! Coolt hål i väggen! Underbart.