torsdag 18 oktober 2007

Italien

Då bär det av söderut till Italien o beigeresa med Emma, Gunilla ,Torkel, Urban samt några till. Det är sjunde gången jag får chansen att vara ciceron på Beige vinnarens latte-tour i Italien. Man börjar få lite koll på kulturen nu, kaffet, baristorna samt rosterier och maskintillverkare alla med sina kunnskaper o inspiration.

För den som vill kunna kalla sig barista bör man ta en sväng till Italien. Lika viktigt som för en kock att åka till Frankrike.
Här finns historian, leverantörerna, barerna samt en massa rosterier med alla handa kaffe, inte alltid gott men stolt.
En del nytänk börjar även skönjas på en del håll. Robustans dominans börjar brytas, konsumenten vill ha lite elegantare smaker. Illy trenden påverkar.
Vinkulturens nya trender påverker med. I de regioner med högutvecklade vin o matmakare finns även några av de duktigaste rostarna, oftast ljusare rostningar med mycket arabica eller enbart.

Vin, mat o kaffe i symbios när spiralen skruvas uppåt. Kommer kanske snart till Sveriges restauranger, mat o vin är ju bra men kaffet skräp. vem börjar!

Så vill ni ta en sväng o lära av historian samt besöka det bästa Italien har att erbjuda så hör av er så sätter vi ihop en resa till kaffets Italien.

ps. maten på resorna funkar rätt bra! ds.

Jag kommer rapportera under resan så håll koll!

Matts

Inga kommentarer: