onsdag 22 oktober 2008

gamla hjulspår

En tillfällig besökare besökte oss nyligen o tyckte vi gick i gamla hjulspår, kanske gör vi det, på ett sätt så kanske man måste det så kunder o personal får en stabilitet o trygghet. Å andra sidan måste vi naturligtvis utvecklas. Vet inte vad killen syftade på då han skrev på Riktigt kaffe om detta, menade han miljö, personal, kaffe, övrigt sortiment, musiken, bemötandet, maskiner eller vad kan det vara.

Som företagare skall allt ovan balanseras, om det går...en del saker måste ju förnyas, en del saker går inte att förnya, en del saker borde utvecklas, en dels saker går det trögt med, o en del saker utvecklas faktiskt. En del saker ser vi inte pga hemmablindhet. Men vi jobbar med ngt jag brukar kalla "people buisniess" utmanande o oerhört stimulerande men ibland lite segt.
Men cafeét har funnits sen 1995 o överlevt, en del kunder har varit med från start o är där varje dag sedan start!!! Fråga dom om utveckling. Många kunder har lämnat oss men många nya tillkommer vi ökar hela tiden lite varje år. Så ngt gör vi rätt. Men det blir alltid svårare att utvecklas ju längre tiden går, man blir en institution på gott o ont.

Kanske läser du detta som tycker vi skall utvecklas mer, vem som helst av er som är kunder!

Tyck till så skall vi lyssna!!!

Matts

4 kommentarer:

Kelly sa...

Jag är en fan av Da Matteo, men det enda jag möjligen saknar är en större betoning av ekologi och hållbarhet.

Jag vet att ni jobbar med spårbart kaffe och därmed med rättvisa villkor för arbetarna. Ni har också några kaffeblandningar, typ Majorna, som är ekologiska.

Men driv det gärna ännu längre! Ekologisk kaffe är bra för alla - naturen, tillverkarna och kaffenjutarna och känns som framtiden. Så gärna mer sånt!

Tack för annars för en ny god kaffedag! : )

alexander sa...

en intressant idé är det Intelligentsia Coffee i Chicago/LA håller på med. i deras nyhetsbrev kan man läsa följande om deras nya kaffe serie In Season; "In Season is our commitment to offer coffees that are no more than 10 calendar months from the completion of harvest"

kolla mer på:
http://www.inseasoncoffee.com/

alexander

Matts sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Matts sa...

Tack för inläggen: Kelly:Först det ekologiska problemet. Många små odlare har helt enkelt inte råd att certifiera sig, inte heller spruta. Dom är på den nivån som när svenska jordbrukare började spruta på 50-talet. Ekologiska men utan det moderna västerländska konsumentens krav på ekologiska stämplar. Men vi försöker hitta det som är certifierade men det måste smaka bra, det är ett krav.

Alexander:
Når man handlar specialkaffe är det ofta eller aldrig äldre än 10 månader, därför byter vi blandningar hela tiden. Kaffet tar slut och vi skapar ur senaste skördar helt enkelt nya blandningar. Därför nya namn. Färskheten har även med förpackningsmetoder att göra. Vi har börjat packa om vårt kaffe från jutesäckar till livsmedelspåsar i plast. Speciellt lite känsliga sorter.